Senatul interzice comerţul cu plante psihotrope

marijuanaSenatorii au adoptat miercuri proiectul legislativ initiat de colegul lor liberal Mario Oprea, prin care se interzice comercializarea oricaror plante, substante si preparate psihotrope, indiferent de destinatia substantei sau scopul activitatii, inclusiv cel din unitatile medicale sau in cercetare.
Mario OpreaAtat reprezentantii Opozitiei, cat si cei ai Puterii au aratat, in cadrul dezbaterilor generale, ca adoptarea initiativei legislative este necesara pentru a se da un semnal politic favorabil stoparii fenomenului de consum de substante halucinogene, care produce tragedii zilnic, insa a existat si o opinie contrara potrivit careia textul legislativ in cauza este inutil si nu va produce altceva decat confuzie.
Liderul grupului PNL, senatorul Puiu Hasotti, a aratat ca, printr-un vot favorabil initiativei legislative, se va da un semnal favorabil pentru prefectii si primarii care au inceput actiuni de combatere a fenomenului pe plan local, “in primul rand din punctul de vedere al societatii romanesti, dar si medical”.
El a aratat ca textul legislativ este perfectibil si ca poate fi corectat cu sprijinul reprezentantilor Guvernului, la Camera Deputatilor, care este decizionala in acest caz.
sursa: ziare.com
PSIHOTRÓP, -Ă, psihotropi, -e, adj., s. n. (Medicament) cu acțiune asupra psihicului. – Din fr. psychotrope. sursa: dexonline.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *