Kayaking in Defileul Crisului Repede - Calin Corpas

VIDEO | “Naufragiat” pe Criș, cu caiacul. Hidroelectrica știe de ce

Cu caiacul personal, pe Criș. Păcat că nivelul apei în Defileul Crișului Repede e la cote minime. Hidroelectrica știe de ce.

 Spectaculosul Defileu al Crișului Repede din județul Bihor este o destinație cu uriaș potențial turistic. Din păcate, debitul scăzut al râului pe timp de vară împiedică dezvoltarea turismului nautic. Amenajările hidroenergetice de pe cursul râului își cer tributul. Sâmbătă, 20 iulie 2019, mi-am lansat caiacul gonfabil (ITIWIT, by Decathlon) pe Criș, la Bratca, chiar lângă podul de pe DJ 764D, cu intenția de a ajunge până la plaja Gradia, de la Șuncuiuș, 6 kilometri în aval.
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=_jbhITFfhGI[/youtube]
 
Din păcate, debitul scăzut al răului m-a obligat să ies de pe cursul râului în dreptul gospodăriilor cu ieșire directă la Criș, din Bălnaca. Riscam să îmi periclitez sever caiacul. Localnicii spun că vara sunt șanse mai bune doar în timpul săptămânii, pentru kayaking și rafting. Și că primăvara ar fi anotimpul cel mai bun pentru așa ceva, când se umflă Crișul. Însă temperaturile râului sunt mult mai scăzute, prin urmare obligatoriu costum de neopren. Păcat…  
 
Citește și: 
 

Destinații de vis: cascada Kravica din Bosnia & Herțegovina

O Coca – Cola pe stomacul gol, în TGV-ul clepsidră de Paris

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *