Consiliul Judeţean Bihor, ca un meşter Manole nepriceput…

teatrul arcadiaConsiliul Judeţean a votat, cu mâinile reprezentanţilor PNL-UDMR şi PSD, pentru a doua oară comasarea Teatrului de Stat Oradea cu Teatrul Arcadia, prin absorbţia celui de-al doilea de către primul. Prima încercare, din iarnă, a eşuat în urma atacării în instanţă de către Prefectură a hotărârilor luate de CJ Bihor.
Avrigeanu
Înaintea votului, consilierul judeţean PDL Ionel Avrigeanu a luat microfonul, intrând într-o serie de contre juridice cu secretarul Judeţului, Carmen Soltănel. Avrigeanu a anunţat din start că grupul PDL nu va vota acest proiect de hotărâre, după care a intrat într-o dispută ce, la un moment dat a părut a fi fără vreo finalitate. Exasperat de cei doi, vicepreşedintele Kiss Alexandru le-a tăiat-o scurt, în stilu-i inconfundabil: „Lăsaţi-o dracului asta!”. Atunci a intrat în scenă şi Szabo Odon (UDMR), care i-a acuzat pe pedelişti că nu actul cultural îi preocupă, ci mai degrabă cel politic.
Soltanel
Avrigeanu i-a replicat lui Szabo, arătând că, în ciuda motivelor invocate de coaliţia ce conduce CJ Bihor, ce ţin de reducerea cheltuielilor cu teatrele, numărul de posturi rămâne acelaşi chiar şi după absorbţia Arcadia de către Teatrul de Stat.
Bar
Şi pesedistul Mihai Bar s-a simţit dator să ia cuvântul, reproşându-i lui Avrigeanu că „macină în gol”. Despre sine, Bar a spus că a „votat aşa, ca un om iresponsabil”, pentru reorganizările din Cultură, însă tot Bar a ţinut să-i transmită pedelistului: „Faptul că măcinăm în gol demonstrează micimea noastră ca oameni politici”.
După alte parlamentări între cei pomeniţi mai sus, majoritatea a decis absorbţia Teatrului Arcadia de către Teatrul de Stat şi numirea ca manager interimar al aceluiaşi Daniel Vulcu, actorul susţinut de PNL. Prin această mişcare, Marius Aron se vede deposedat de funcţia de manager la Teatrul Arcadia, ce se transformă în simple secţii – română şi maghiară – ale Teatrului de Stat Oradea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *