Ministrul Transporturilor laudă Selina – Trameco fără rezerve și cere ca tronsonul DN 19 – Ungaria să fie gata anul acesta. Acum e la 20%. În schimb, Cuc dă în austriecii de la Strabag, care au contestat A3 Biharia – Chiribiș în instanță lotul Biharia – Chiribiș, pentru a doua oară!
Orădenii de la Trameco fuseseră dați câștigători de către CNAIR. Tot cu repetiție.
Sosit pe șantierul autostrăzii de lângă Biharia, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, s-a arătat revoltat de contestațiile în serie pe care austriecii de la Strabag le introduc și îi acuză că singurul lor interes este acela de a bloca lucrările autostrăzii din Bihor. Aceasta în timp ce nu a avut rezerve să laude Selina – Trameco pentru „mobilizarea exemplară”. De altfel, realitatea constatată la fața locului relevă un efort consistent al firmei patronate de Beniamin Rus, care se laudă cu 170 de utilaje, pe șantier.
Ministrul Cuc, despre companiile străine: „Sunt firme care vin în România, cu laptopuri, cu mape, care nu câștigă, contestă și blochează obiective de investiții. În cazul de față, vorbim despre firma Strabag, care contestă lotul respectiv (lotul 2 al Secțiunii 3C Chiribiș – Biharia, de 28,55 km, de pe Autostrada Transilvania – n.red). Nu mi se pare normal, vii, participi, nu câștigi, avem o comisie care evaluează, îți spune că nu ești bun, ai pierdut tehnic sau financiar, ești mai slab clasat, pierzi și ataci în instanță. Care este rezultatul? Nu am nimic cu firmele din alte țări, dar în momentul de față nu fac decât să blocheze obiectivele de investiții din România. Gândiți-vă ce front de lucru frumos ar fi fost ca după ce termină antreprenorul român pe acest lot (Biharia – graniță – n.red.), imediat să intre în forță și pe celălalt, dar intra de acuma la lucru. Nu-i o logică? De asta mă supăr pe constructorii străini, că blochează artificial”.
Alături de constructorul Beniamin Rus, ceilalți directori din Trameco și de reprezentanții mass-media, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc și alți oficiali din minister, CNAIR și reprezentanții locali ai Guvernului, Mang și Mihaiu, au fost pe traseul autostrăzii, de la Biharia până la granița cu Ungaria (5,35 km), pentru a vedea cum se prezintă lucrările.
Și partea maghiară a ajuns până la graniță cu partea de terasamente a autostrăzii, însă, față de partea română, au în plus un strat considerabil de pământ, nisip și balastru deja așternut pe traseul autostrăzii.
Află mai multe pe Bihon.ro:
Lucrările la autostradă avansează rapid | Ministrul Cuc: firmele străine ne blochează autostrada