Razboi total la Consiliul Judetean Bihor!

CJ Bihor - Mang Pasztor Soltanel BodeaSituaţie tot mai tensionată la Consiliul Judeţean. Preşedintele Pasztor şi vicepreşedinţii Mang şi Bodea au descoperit un nou adversar, tocmai în persoana secretarului Judeţului, Carmen Soltănel. Teatrele şi Filarmonica, în pericol. Lăsată fără maşină de serviciu de şefii Consiliului Judeţean, Carmen Soltănel i-a lăsat pe aceştia, la rândul său, fără aviz de legalitate, pentru o hotărâre importantă. Este vorba despre organigrama modificată de la Szigligeti Szinhaz şi de la Filarmonica de Stat. După ce vreme şapte ani a acordat aviz de legalitate organigramei şi statului de funcţii instituţiilor de cultură din subordinea CJ, acum Soltănel s-a sucit, afirmând că nu îşi poate asuma singură responsabilitatea, aşa cum îi cere noua lege. Teatrul maghiar şi Filarmonica rămân, astfel, într-un vid juridic, deoarece, în lipsa avizului de legalitate al secretarului, nici consilierii judeţeni nu şi-au asumat un vot în această speţă! Prezumptiva problemă juridică pleacă de la limitarea posturilor în instituţii, dispusă de Guvernul Boc într-o vreme când CJ Bihor purcedea la reorganizarea juridică a Teatrului şi a Filarmonicii. La 2010, la dorinţa UDMR şi a PNL, preşedintele de atunci, Radu Ţîrle, segrega teatrul român de cel maghiar, le schimba denumirea, iar Filarmonica pierdea ansamblurile folclorice în dauna teatrelor. Astfel, proaspăt reorganizate şi rebotezate, acestea nu mai coincideau cu numele ce figurau într-o listă dintr-un act normativ apărut în 2010, cu instituţiile de cultură exceptate de la limitarea de posturi la care erau constrânse consiliile judeţene şi locale.
Răspunsurile favorabile de acum ale MDRAP şi Prefecturii nu sunt de natură să o îmbuneze pe secretarul Soltănel, în ciuda asigurărilor oferite de Ioan Mang, liderul PSD de la Judeţ.
Între timp, Opoziţia PNL face viaţă grea conducerii Judeţului. Ieri, nu au putut fi validaţi diverşi membri propuşi de PSD şi UDMR în consiliile de administraţie, nu a putut fi votat nici acum inventarul public şi privat al judeţului şi s-au ratat schimburi de terenuri între Primărie şi CJ Bihor, deoarece PNL nu acceptă un proiect al AJOFM, de construire a unui centru de studiu a pieţei forţei de muncă, pe un teren al Consiliului Judeţean, de pe str. Blajovici (Abatorului).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *