Viktor Orban ajunge la Oradea

Premierul maghiar Orban Viktor va fi prezent luni, la deschiderea anului şcolar de la Universitatea Creştină Partium. Unversitatea maghiară este prezidată de Tokes Laszlo, fost episcop reformat şi actual europarlamentar FIDESZ.

Orban vine la Oradea însoţit de miniştri ai cabinetului său, după ce în prealabil a vizitat Clujul, cu prilejul jubileului Reformei creştine, de 500 de ani. La Cluj-Napoca, Orban a declarat că „viitorul se scrie în limba maghiară”, pentru comunităţile maghiare din bazinul carpatic. „Construim o națiune ungară unificată cu obiective comune, responsabilități comune și decizii comune”, a declarat premierul Ungariei, cu această ocazie, citat de erdon.ro.

Deschiderea festivă va fi găzduită de Biserica reformată Oraşul Nou, de pe strada Primăriei, reabilitată recent printr-un proiect al Primăriei Oradea. Manifestarea va debuta la ora 11. La festivitate vor participa şi oficialităţi locale, alături de episcopul reformat Csuri Istvan şi cel romano-catolic, Bockei Laszlo. După festivitate, premierul Ungariei se va întâlni cu episcopul reformat şi cel catolic şi va participa la o recepţie într-un cadru restrâns.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *