Probleme Ryanair – Pleaca pilotii irlandezilor spre Norwegian?

Mai multe aeronave Ryanair au ramas la sol, in ultima perioada, afectand inclusiv pasagerii de pe Aeroportul Oradea OMR/LROD
Mai multe aeronave Ryanair au ramas la sol, in ultima perioada, afectand inclusiv pasagerii de pe Aeroportul Oradea OMR/LROD

Ryanair – compania ce a pus pe harta Europei Aeroportul din Oradea – neagă informaţiile vehiculate recent pe site-ul boardingpass.ro, conform cărora piloţii operatorului irlandez plănuiesc o migraţie în masă la concurenţa Norwegian Air. Aceasta din urmă operează cu aparate Boeing 737, la fel ca Ryanair, astfel încât piloţilor le-ar fi uşor să se reacomodeze. 

În ultima perioadă, Ryanair a întâmpinat probleme în a-şi respecta programul de zbor, cursele de la Londra, Milano şi Barcelona spre Oradea fiind şi acestea afectate. Site-ul citat susţine că a intrat în posesia unor conversaţii ale piloţilor pe grupuri secrete constituite pe Facebook şi Wizzair, unde aceştia discută despre modul în care îşi sabotează angajatorul şi cum compania Ryanair găseşte cu greu piloţi care să-i înlocuiască. 

Nemulţumirile ar pleca de la modul în care Ryanair îşi cheamă piloţii la lucru din timpul lor liber. Sunt şi nemulţumiri de ordin financiar, în condiţiile în care diurna acordată de compania aeriană nu acoperă cheltuielile cu cazarea şi masa piloţilor în diferite destinaţii scumpe, precum Palma de Mallorca sau Ibiza. 

Ryanair neagă aceste zvonuri. Solicitat să exprime poziţia companiei irlandeze, reprezentantul Ryanair Denis Barabas a formulat următoarea reacţie:

“Aceste afirmații sunt neadevărate. Anulările recente au fost cauzate de furtunile puternice din Italia, care au provocat perturbări într-un efect de domino pe întreaga rețea de rute, dar și de grevele controlorilor de trafic aerian din Franța. Ryanair are peste 200 de piloți pe tabloul de serviciu, în regim “stand-by”, în fiecare zi.”

Ryanair este cel mai mare operator aerian din Europa din tot spectrul companiilor low-cost şi de linie, iar dezvoltarea continuă, concretizată prin achiziţii de aeronave noi şi deschiderea de noi rute pare să le fi afectat capacitatea de a le acoperi eficient. Piaţa forţei de muncă în industria aeronautică este la mare căutare, ca urmare a expansiunii acestui sector. 

Detalii pe boardingpass.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *