Pilotii Ryanair nu s-au dus in concediu, ci la concurenta Norwegian!

Ryanair vs Norwegian
Ryanair vs Norwegian

Războiul declaraţiilor confirmă faptul că Ryanair are probleme mari cu piloţii. Şeful Norwegian confirmă informaţiile conform cărora piloţii Ryanair migrează la Norwgian Air Shuttle, aşa cum scriam într-o postare anterioară.

Acesta este motivul pentru care în ultima perioadă Ryanair şi-a dezamăgit pasagerii, cu o sumedenie de amânări sau chiar anulări de zboruri. Aşa cum relatam într-o post anterior, informaţiile care parvineau arătau că piloţii Ryanair părăsesc în corpore compania irlandeză şi semnează cu Norwegian Air Shuttle. Motivul: salariile relativ mici, ore suplimentare peste suplimentare şi diurne prea mici, raportat la destinaţiile scumpe, precum Ibiza sau Mallorca, unde piloţii trebuie să-şi asigure cazare şi mese dintr-o diurnă insuficientă.

“Pot confirma că până acum am angajat aproape 140 de piloţi de la Ryanair, anul acesta. Cu noi, aceştia câştigă un angajament permanent şi un salariu competitiv”, a declarat pentru cotidianul suedez Svenska Dagbladet Charlotte Holmbergh Jacobsson, şeful diviziei comunicare de la Norwegian, citată de Business Insider. Mai mult, Norwegian plănuieşte ca în acest an să angajeze încă 500 de piloţi şi să-şi stabilească o bază tocmai în Dublin – sediul celor de la Ryanair! 

Anterior, CEO-ul de la Ryanair Michael O’Leary făcuse câteva declaraţii denigratoare la adresa Norwegian, afirmând că pe compania concurentă o paşte falimentul! Norwegian cataloghează afirmaţiile controversatului O’Leary ca total nefondate, reasigurându-şi stabilitatea şi profitabilitatea. Operatorul Norwegian este listat la bursă, la fel ca şi Ryanair. 

În lumina acestor informaţii confirmate tocmai de Norwegian, motivaţia găsită de Ryanair pentru anularea a zeci de zboruri zilnice, pentru următoarele şase săptămâni poate fi privită printr-o altă lumină. O scuză găsită ad-hoc pentru a motiva lipsa piloţilor – care nu au mers în concediu, ci la muncă. Dar la concurenţă! Aşadar, Ryanair a încurat nu doar programarea concediilor, ci “programarea” cheltuielilor salariale cu aceştia. 

Oradea este deja afectată de problemele Ryanair, cursa Milano/Bergamo – Oradea – Milano/Bergamo de sâmbătă 16 septembrie fiind anulată de Ryanair. Să sperăm că problemele Ryanair vor fi de scurtă durată. Însă, şi aşa, pe Aeroportul Internaţional Oradea ar fi loc şi pentru Norwegian. Din plin! 

Mai multe, pe BusinessInsider şi CalinCorpas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *