Ambrozia cea toxica da masura incompetentei autoritatilor

Ambrozia afecteaza tot mai multe persoane in vestul tarii. Se estimeaza ca in cativa ani in Romania vor fi cateva milioane de alergici.
Ambrozia afecteaza tot mai multe persoane in vestul tarii. Se estimeaza ca in cativa ani in Romania vor fi cateva milioane de alergici.

Autorităţile se confruntă cu o problemă majoră – ambrozia puternic alergenă – ce afectează tot mai multe persoane, de la o zi la alta.

Tema ambroziei stârneşte energii nebănuite, până de curând. Chit că, din păcate, cea mai alergenă plantă de la noi a ajuns atât de invazivă încât combaterea ei cu succes ar însemna un efort administrativ de o eficienţă fără precedent. Între timp, alergicii se înmulţesc pe zi ce trece.
Exasperat de ineficienţa metodelor de lucru ale Primăriei Oradea, fostul director al Casei de Cultură a Municipiului, Flavius Bunoiu a depus la Consiliul Local o petiţie semnată de 1.500 de orădeni care se confruntă cu această alergie teribilă. Una care le afectează considerabil calitatea vieţii şi capacitatea de muncă. La rândul ei, preocupată de subiect, deputatul Florica Cherecheş plusează, după depunerea iniţiativei legislative anti-ambrozie şi cere Consiliului Judeţean să dispună primăriilor combaterea reală a plantei toxice.

CJ Bihor subliniază, în răspunsul său, că a luat măsuri de curăţare pe toate terenurile sale, dar nu poate dispune primăriilor, nefiind instituţie de control. Altele sunt instituţiile de control, subliniază administraţia judeţeană. Purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean, Adrian Simon aduce în discuţie şi felul în care va putea fi pusă în practică iniţiativa legislativă a Floricăi Cherecheş, dacă aceasta va fi vreodată adoptată.

Între timp, prin intermediul Poliţiei Locale, Primăria vrea să se arate în faţa orădenilor ca o instituţie care încearcă să combată buruiana prin toate mijloacele de care dispune. Unele, încă prea firave. 

Mai multe, pe BIHON:

Deputatul Chereches isi face imagine, implicand CJ Bihor in problema ambroziei 

Petitie cu 1500 de semnaturi depusa la Primaria Oradea – se cer masuri urgente impotriva ambroziei 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *