VIDEO/ La „Direct în subiect”: Aeroportul Oradea a fost sabotat!

Gavrila Ghilea si Calin Corpas, la Direct in subiect
Gavrila Ghilea si Calin Corpas, la Direct in subiect

Invitatul meu în emisiunea „Direct în subiect” de pe BIHON.ro, Gavrilă Ghilea a dezvăluit cum, în timpul mandatului Kiss (2004 – 2008), Consiliul Județean a refuzat investiția propusă de Vasile Blaga la Aeroportul Oradea!

Fără să facă acuze de-a dreptul frontale, Ghilea a dat de înțeles destul de clar că, practic, prin decizia respectivă, urmată de tentativa tandemului Kiss – Filip, de a muta Aeroportul la nord de Oradea, de câștigat a avut doar Debreținul, iar Oradea a pierdut ani la rândul, până când s-a reușit, finalmente, modernizarea pistei și a terminalului, anul trecut.

În timpul mandatului Kiss la șefia CJ Bihor, Ghilea a fost vicepreședinte, precizând că s-a opus ideii de mutare a Aeroportului.

Întrebat de mine dacă se poate spune că UDMR a frânat Aeroportul Oradea pentru a avantaja aeroportul din Debreţin, Ghilea a evitat să culpabilizeze întregul partid maghiar, dar l-a indicat pe Kiss ca fiind responsabil pentru lipsa investiţiilor la Aeroportul Oradea: „E complicat să culpabilizezi un întreg partid. Nu e corect să spui că un partid a făcut asta, dar e clar că au fost oameni care puteau face mult mai mult pentru Aeroportul din Oradea şi nu au făcut-o”, a declarat Ghilea în emisiunea „Direct în subiect”, realizată de mine, împreună cu www.BIHON.ro.

Vizualizează discuția din emisiune, începând cu minutul 46 și 25 de secunde (46:25):

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *