Pe surse: Ilie Bolojan a pus ochii pe preşedinţia PNL la nivel naţional!

Ilie Bolojan
Ilie Bolojan

Câştigător detaşat la Primăria Oradea, unde a obţinut 71% din cei doar 39,55% de orădeni prezenţi la urne, duminică, Ilie Bolojan este aşteptat de orădeni să conducă Oradea într-un al treilea mandat.

Însă, potrivit surselor apropiate PNL, Ilie Bolojan are planuri mari în legătură cu poziţia sa politică la nivel central.

Devenit secretar general al PNL în decembrie 2015, Bolojan ar viza acum postul de preşedinte unic al Partidului Naţional Liberal (PNL). Catastrofa PNL din Capitală, unde liberalii au pierdut tot, pe linie, ar putea favoriza accesul lui Bolojan în poziţia nr. 1 din PNL – cea de preşedinte. Mai cu seamă că scorul său de la Oradea poate fi o bună reclamă pentru acesta.

De asemenea, de o bună bucată de timp, marketing-ul administraţiei Bolojan din Oradea se face resimţit în mass-media din Capitală. Vehicule media precum Digi 24 şi Ziarul Financiar, precum şi realizatorul TV Moise Guran evidenţiază deja de câţiva ani încoace ceea ce se întâmplă în Oradea, Guran arătându-se a fi un fan al primarului Ilie Bolojan.

Pe de altă parte, coabitarea Vasile Blaga – Alina Gorghiu se dovedeşte a fi una păguboasă pentru PNL, învins de PSD în alegerile locale. Toate cele enumerate mai sus favorizează accesul lui Ilie Bolojan în capul PNL, la nivel naţional.

Plecarea lui Bolojan în Capitală ar face ca Oradea să fie condusă de facto de către city-managerul Eduard Florea şi de către viitorul viceprimar al Oradiei, că va fi el Florin Birta – preşedintele CSM Oradea sau va rămâne Mircea Mălan – în cazul în care Mălan nu obţine şefia Consiliului Judeţean.

În 2007 – 2008, Ilie Bolojan a fost secretar general al Guvernului Tăriceanu, iar în calitate de primar al Oradiei, cel puţin o treime din timpul său o petrece în Capitală. De asemenea, în primele luni ale acestui an, Ilie Bolojan a petrecut mai mult timp în Bucureşti şi prin ţară, decât în Oradea, pregătind terenul în PNL pentru alegerile locale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *