Infecţiile spitaliceşti nedeclarate = Tentativă de omor asupra românilor

Infectiile nosocomiale nu sunt raportate de catre spitale
Infectiile nosocomiale nu sunt raportate de catre spitale

Îi detest (dar nu-i urăsc) pe hulitorii de neam, dar trebuie s-o spunem răspicat: În multe spitale din România mori cu zile, din motive halucinante!

 

Şi acum descoperim America, realizând că nu se întâmplă neapărat pentru că am avea medici incompetenţi, echipamente şi medicamente puţine, ci pentru că nu se dezinfectează cum trebuie. Sunt destule cazuri când operaţia sau naşterea au fost reuşite, iar pacienţii şi pacientele au fost la un pas de moarte, din cauza infecţiilor spitaliceşti (nosocomiale) post-operatorii!

Acum, mass-media centrală face mare tam-tam în cazul bebeluşilor din Argeş, iar ministrul Sănătăţii Cadariu demisionează, dar nimeni nu pune punctul pe I. Dom’le, această lejeritate revoltătoare în dezinfectarea spitalelor, această corupţie, în definitiv, la pachet cu neraportarea (!) de către spitale a infecţiilor nosocomiale este TENTATIVĂ DE OMOR. Este un întreg sistem ce s-a transformat în grup infracţional, vezi cazul tragediei din Colectiv, întâmplată şi aceea din cauza corupţiei. Fost ministru al Sănătăţii, dr. Ritli Ladislau i-a declarat colegei mele Otilia Şandor de la JB&Bihon.ro  că se raportează de 20 de ori mai puţine infecţii decât sunt, în realitate, în spitale! E un viciu extrem de grav, sistematizat într-o corupţie pe care trebuie s-o lovim fix în moalele capului. E o tentativă de omor sistemică, căreia i-au căzut şi îi cad în continuare victime zeci şi sute de mii de pacienţi din întreaga ţară.

Azi s-a întâmplat în Argeş. Mâine se poate întâmpla în Bihor sau oriunde altundeva în ţară. Chit că, din fericire, acum nu avem spitale din Bihor care să figureze pe lista celor 50 de spitale descoperite cu deficienţe grave în realizarea dezinfecţiei, diluată la maxim.

Cred că se cere mult mai mult decât analize, demisii, „comiţii” şi „comitete”. Alo, DNA, se aude? Sper că da!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *