PNL tocmai a pierdut Primăria Capitalei!

Catalin Predoiu si Marian Munteanu
Catalin Predoiu si Marian Munteanu

PNL atinge noi recorduri. A ajuns la al patrulea candidat, în două luni! Marian Munteanu şi-a retras candidatura la Primăria Capitalei. De fapt, PNL i-a cerut să facă acest gest, iar Munteanu a procedat la “gestul de înaltă ţinută, gestul boieresc”, aşa cum se exprimă chiar în aceste clipe Mircea Ionescu Quintus, la cei 99 de ani ai săi.

 

Linşajul mediatic la care a fost supus Marian Munteanu mă face să cred că tocmai de acest om avea nevoie PNL, avea nevoie Bucureştiul şi, prin extensie, România. PNL l-a retras până când încă nu apucase să fie acuzat că e responsabil de Gulag şi de Holocaust, la pachet!

Chiar acum, Cătălin Predoiu anunţă că îşi asumă candidatura PNL pentru Primăria Capitalei. Dacă Munteanu era acuzat că e creştin şi cu simpatii legionare, chit că a dezminţit clar aceste acuzaţii, acum Predoiu subliniază din start cât de tolerant este el faţă de orice minoritate.

Orice ar spune şi oricât s-ar zbate Predoiu, faptul că este doar a patra (!) variantă de candidat PNL la Primăria Capitalei îl face încă de pe acum un candidat perdant. Un candidat de sacrificiu. Cu toate că acest domn Predoiu, fost ministru al Justiţiei, este chiar preşedintele PNL Bucureşti. Iată, deci, cum Predoiu îşi asumă candidatura la Capitală acum, când nu mai are nimic de pierdut. Când, şi dacă pierde, nimeni nu îi va putea reproşa nimic. Dimpotrivă, toţi îl vor aprecia pentru că s-a oferit candidat de sacrificiu. E o situaţie win-win pentru Predoiu, care îşi conservă, astfel, poziţia favorabilă pentru un nou post ministeriabil, în caz că PNL va ajunge la guvernare.

Ia vedeţi cum a devenit Predoiu deja un prilej de miştocăreală pentru pesedişti. Europarlamentarul PSD de Bihor Emilian Pavel reacţionează primul:

Alt aspect: faptul că PNL se învârtoşează să îşi numească un candidat după atâtea rateuri, refuzând să îl susţină pe Nicuşor Dan, îmi arată că, în cazul acestui partid, fudulia ţine loc de orice.

Noapte bună, PNL! Şi nu mai prosti candidaţi cu convingeri puternice, precum Marian Munteanu, dacă nu ştii să ţii de ei.

Într-un duel Băsescu vs Predoiu vs Firea, l-aş vedea pe Traian Băsescu victorios de departe. Dar, şi aici, a intrat DNA pe fir…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *