Păgânii electorali UDMR

UDMR forjeaza electoral in Saptamana Mare ortodoxa si greco-catolica
UDMR forjeaza electoral in Saptamana Mare ortodoxa si greco-catolica

Chiar dacă eşti ziarist, Vinerea Mare ar trebui să fie un prilej de introspecţie, de ieşire din cotidian şi aplecare spre cercetarea relaţiei personale cu Divinitatea, poate neglijată. Şi totuşi… nevoia de expunere mediatică a celor de la UDMR Bihor nu cunoaşte limite şi te re-afundă în gulyas-ul politic mundan.

 

În Săptămâna Mare, iată că UDMR organizează în Oradea cinci evenimente cu puternic iz electoral, destinate presei. Să le enumăr: marţi la amiază, Pasztor Sandor – candidatul UDMR la Consiliul Judeţean – invită presa pentru a-şi prezenta candidaţii pe lista de consilieri. Adică “selecţionata maghiară” pentru Bihor, după cum s-a exprimat, pentru ca apoi să meargă să depună dosarele candidaţilor la Biroul Electoral Judeţean. Puțin mai târziu, Huszar, candidatul UDMR la Primăria Oradea cheamă şi el presa separat, la o pizza cu de toate, pentru a-și prezenta și el lista de consilieri.

A doua zi, miercuri, deputatul Cseke învie un subiect vechi, dar favorit al lui – abandonata autostradă Transilvania – într-o conferinţă de presă, pentru ca joi, președintele executiv al UDMR Bihor, Szabo Odon, să cheme presa la o nouă conferinţă de presă cu iz electoral.

“Păgânistul” electoral nu ţine cont nici de Vinerea Mare ortodoxă. Mai ales că, nu-i aşa?, Paştele romano-catolic şi reformat a trecut. Deci numai bine de chemat presa la păscut. Azi, de la ora 13 UDMR anunţă o nouă conferinţă de presă la Oradea, cu prezenţa preşedintelui Kelemen Hunor. Vorba unui amic, Humorka –  Kelemetlen Humor. Adică, pe româneşte, umor neplăcut.

Ce-or face creştinii ăştia în campania electorală dacă s-au turat aşa de tare acum, în Săptămâna Mare ortodoxă şi greco-catolică?

Citeşte şi:

Boldog szuletesnapot, magyarok – La multi ani, maghiari!

ALDE se bagă peste UDMR în judeţ

UDMR şi-a prezentat candidaţii la statuie şi la… pizza

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *