Transparentul Ilie Bolojan: Secretarul general al PNL promite dezvăluirea sponsorilor de campanie!

Ilie Bolojan - secretar general al PNL
Ilie Bolojan – secretar general al PNL

Ilie Bolojan este băiat-gigea în Capitală. Tocmai ce a anunţat că după campania electorală toate filialele judeţene vor anunţa în conferinţe de presă sursa fondurilor din campania electorală pentru alegerile locale. 

Bolojan prezintă demersul ca pe o premieră pentru România: “Pentru a asigura transparenţa cheltuielilor electorale pe care le facem, în termen de 20 de zile de la încheierea campaniei electorale, toate filialele judeţene ale partidului vor publica toate cheltuielile legate de campania electorală”, a anunţat secretarul general al PNL Ilie Bolojan, preluat de Mediafax, la finalul unei şedinţe a conducerii partidului, din Bucureşti.

Ceea ce nu ştiu cei din Capitală este că în 2012, în timpul campaniei electorale pentru alegerile locale de la Oradea, Bolojan promisese acelaşi lucru: că va anunţa, după campania electorală, cine sunt sponsorii pentru campania lui Bolojan, făcută sub sigla USL. Ulterior a fost tăcere. Chiar dacă în 2008, proaspăt primar, Ilie Bolojan făcuse într-adevăr publică o listă cu sponsorii săi din cursa sa pentru mandat la Primăria Oradea.

Şi anul trecut, opoziţia locală a cerut dezvăluirea listei complete cu sponsorii pentru campania de promovare a referendumului pentru fuziunea Oradea+Sînmartin, dorită de primarul Ilie Bolojan. Prin city-managerul Eduard Florea, în iulie 2015 administraţia Bolojan făcea darea de seamă. Astfel, s-au cheltuit pentru ambele “tururi” 800.000 de lei alocaţi de la bugetul local, plus 45.000 de lei sponsorizaţi de PNL Bihor şi alţi 4.500 lei daţi de Asociaţia Firmelor Bihorene.

Citeşte şi:

Ilie Bolojan. Tătucu’ nost’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *