“Sutele” de goluri ale lui Balint – pariorul lui Sebastian Ghiţă

Cică Gabi Balint pariază doar la winmasters
Cică Gabi Balint pariază doar la winmasters. Acesta este exemplul pe care ni-l oferă fostul mare atacant al Stelei şi al Naţionalei.

“În cariera mea am marcat sute de goluri…” – zice Gabi Balint într-un spot pentru site-ul de pariuri winmasters, căruia îi face reclamă mascată România TV, televiziunea lui Sebastian Ghiţă. Bombardat de această reclamă mai ceva ca picătura chinezească, am dat un “check” pe Wiki, pentru a afla câte sute de goluri a marcat, de fapt, Pele al nostru. 

 

Şi am găsit. 69 la Steaua (doar în campionat, fără cupă), 28 la Burgos şi 14 la Naţionala României. Deci 111 goluri, dacă statistica e corectă. Plus cele din Cupa României, câte or fi. Aşadar, parcă nu sunt chiar atâtea sute, pe cât ne încredinţează Gabi Balint în reclama pentru casa de pariuri. Da, Balint a fost un extraordinar jucător şi atacant, fără îndoială. Dar Pele al nostru nu a fost, totuşi, Pele “al lor”, ăl’ brazilian. Însă, de dragul marketingului ne prostituăm şi spunem orice, doar – doar intră mai mulţi pariori pe platformă.

În ultima vreme, foşti mari jucători români s-au transformat în agenţi de reclamă, numai buni de dat “exemplu” microbiştilor. Nu vă speriaţi, nu fac reclamă la lapte de bivoliţă, telemea de Ibăneşti sau magiunul de Topoloveni. Bunăoară, Dan Petrescu ne invită insistent să ne mizăm banii la pariuri pe netbet, că sigur devenim şi noi campioni, Ilie Dumitrescu şi-a pus cravată verde pentru cei de la unibet, în timp ce Gică Craioveanu este ambasadorul sportingbet, semn că traiul din Belgravistanul lui Teszari nu e tocmai aşa de îmbelşugat, totuşi… 😉

Cu ocazia asta, mi-aduc aminte de reclama Nadiei Comăneci pentru margarina Rama. Ce-o fi mai rău? Margarina sau cotele ce pot distruge vieţi?

Mai departe, judecaţi(-i) voi. Sau nu, că n-ar fi creştineşte. Nici nu aş vrea să fac pe lupul moralist prea tare, mai ales că, recunosc, şi eu mai joc la pariuri. Dar Allah Akbar ce-ar zice despre asta, oare?

Citeşte şi:

Povestea lui Johan Cruyff – sinonimul fotbalului total, povestita chiar de el însuşi. Vezi FILMUL DOCUMENTAR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *