Sute de bihoreni si-au platit cafeaua scriind versuri

400 de bihoreni si-au platit cafeaua scriind poezii, intr-o campanie initiata de Julius Meinl
400 de bihoreni si-au platit cafeaua scriind poezii, intr-o campanie initiata de Julius Meinl

De Ziua Poeziei, brandul de cafea Julius Meinl le-a oferit cafegiilor posibilitatea de a-şi savura cafeaua scriind versuri. Sute de bihoreni au profitat. Peste 400 de bihoreni și-au plătit cafeaua și ceaiul cu o poezie. Unele foarte haioase.

 

„Plătește cu poezie” este o inițiativă globală ce are loc în fiecare an pe data de 21 martie, Ziua Internațională a Poeziei. Mai în glumă, mai în serios, bihorenii au pus mâna pe pix și folosindu-se de imaginație au așternut patru-cinci versuri. Scrie Heredea Florentina: „Trăind în casa mea la bloc/ Căldură nu mai trece/ Caloriferul stă pe loc/ Nemuritor și rece.” „Cobori în jos, Euro blând/Alunecând pe spate/ Ca de cinci zile-ntregi la rând/ Tu crești de nu se poate” (Boldiș Roxana) sau „Capul meu este pustiu/Și mi-e lene să mai scriu/Pe când alții se distrează/Mușchii mei se-atrofiază” (Silaghi Crina), sunt câteva dintre note de plată care au adus zâmbete pe buzele ospătarilor și ale clienților.

În patru locații din județ banii au fost înlocuiți de puțină inspirație și câteva cuvinte: Cafeneaua Juice – Oradea, Pizzeria Ris`- Aleșd, Restaurant Principessa- Beiuș, Pizzeria Time Out – Beiuș.
„Unii au fost interesați, alții au insistat să plătească. Ori din rușine, ori din mândrie”, precizează Remus Tulbure, patron de localuri din Beiuş.

Articol scris de Raul Simea (simea_raul@yahoo.com)

Citeşte tot articolul pe Bihon.ro

Citeşte şi:

Din Danemarca, cu dragoste: Trei români (doi bihoreni) au creat CV-ul secolului XXI

Hai cu Muzeul Tarii Crisurilor in prelungiri!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *