Strategia de Bihor si termoficarea de Oradea – pe teava PSD

CET Oradea, pe buzele tuturor iarna, uitat de buna seama vara, de catre alegatorii oradeani
CET Oradea, pe buzele tuturor iarna, uitat de buna seama vara, de catre alegatorii oradeani

Opoziţia locală PSD nu înţelege de ce Ilie Bolojan vrea să pună la punct o strategie pentru judeţul Bihor, din moment ce există deja una proaspăt întocmită de o firmă specializată. De asemenea, se reia problema termoficării, afirmând că administraţia locală a avut timp la dispoziţie să rezolve această durere de cap continuă pentru Oradea. 

 

Ioan Mang
Ioan Mang

„Există o strategie pentru judeţul Bihor, realizată de conducerea liberală a CJ Bihor în acest mandat, executată de o firmă agreată de liberali şi, ca urmare, credem că a vorbi liberalii de o nouă strategie este nu numai bătaie de joc la adresa banului public, ci arată şi grave probleme de colaborare în interiorul PNL. Ştiu că pentru o administraţie care se lăuda că aduce fonduri europene de 250 milioane de euro în Oradea şi a adus de 70 milioane, după cum rezultă din execuţiile lor bugetare, adică cu 180 milioane mai puţin, 92.000 euro, cât costă strategia, este un nimic. Pentru banul public, în schimb, este o sumă importantă”, susţine Ioan Mang, preşedintele filialei. Mang atrage atenţia că problema termoficării în Oradea nu ia sfârşit o dată cu punerea în funcţiune a centralei pe gaz de la CET şi că noul proiect de reabilitare a magistralelor nu are încă finanţare europeană: „Opt ani de zile nu au fost suficienţi administraţiei locale liberale să rezolve problema, iar acum ni se spune că mai urmează o etapă cel puţin la fel de mare ca şi cea de până acum pentru reabilitarea magistralelor. Asta înseamnă că nici după ce va fi gata centrala, nu vor avea toate cartierele apă caldă şi încălzire”.

Candidaţi PSD la Criştior şi Pietroasa

Şeful PSD Bihor a anunţat candidatul PSD pentru Primăria Pietroasa – Florian Marius Criste, venit de la ALDE şi pe cel de la Criştioru de Jos – Nicolae Onica, fost primar PDL până în 2012. Actualul primar PSD va candida din partea PNL. Aşadar, PSD s-a reorientat, racolând de la alţii, dacă PNL le-a luat primarii.

Citeşte şi:

Boala rusinoasa. PNL racoleaza acum primari de la PSD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *