“Pigmei” politici agresivi pe stil Băsescu: Vuşcan şi Meze dau în Cornel Popa, în “ipocriţii” PSD şi în “socialiştii” din PNL

Horea Vuşcan şi Daniel Meze (2)
Horea Vuşcan şi Daniel Meze

Horea Vuşcan şi-a găsit subiect din taxele şi impozitele locale ce au explodat la acest început de an, prin grija Codului Fiscal, dar şi a Primăriei. Pe PNL-iştii locali îi face socialişti, iar pe PSD-işti ipocriţi. La rândul lui, Daniel Meze îl acuză pe şeful PNL Bihor, Cornel Popa, că “e blat cu ALDE”! 

 

Numit şef al Mişcării Populare filiala Bihor direct de Traian Băsescu, fostul jurnalist Daniel Meze sare direct la gâtul lui Cornel Popa. Meze îl acuză pe Popa că “face blat politic cu ALDE”.

Meze sare la gâtul lui Cornel Popa

Cornel Popa
Cornel Popa

Meze îşi justifică această acuză prin faptul că, potrivit informaţiilor sale, Cornel Popa deturnează oameni de la PNL la ALDE, în mai multe comune din judeţ. “Cornel Popa merge la ALDE, împreună cu zece primari PNL. Candidatul PNL de la Pietroasa, Laza Alin, a fost dus de Cornel Popa de la PNL la ALDE. Nicoraş Călin, alături de toată organizaţia PNL Drăgăneşti au fost duşi la ALDE. La Tinca, doi consilieri locali ai PNL au fost puşi să facă campanie locală pentru ALDE. Îi cer public secretarului general al PNL, Ilie Bolojan să ia atitudine şi să-l pensioneze definitiv pe Cornel Popa, deoarece acesta procedează nedemocratic, netransparent şi lipsit de fair-play”, reclamă Meze.

Ioan Mang
Ioan Mang

Tânărul preşedinte al MP Bihor, în vârstă de doar 32 de ani, şi-a găsit ţinte politice în Cornel Popa şi Ioan Mang, pe primul numindu-l constant “pensionar”, iar pe al doilea “plagiator”… Recent, Meze a speculat o conversaţie telefonică cu Ioan Mang, declarând că pesedistul l-a ameninţat, avertizându-l mai facă plagiator. Meze nu a putut preciza cu ce l-a ameninţat Mang concret. A lămurit-o chiar Mang: “I-am spus că dacă va continua, va avea de-a face cu avocaţii mei”, spune cel care a trebuit să-şi dea demisia din funcţia de ministru al Educaţiei tocmai din cauza scandalului privind plagiatul.

Vuşcan – hulitor constant al taxelor mari

Celălalt MP-ist de vază, Horea Vuşcan, se ţine indignat de impozitele mari din Oradea. Nu se sfieşte să aducă exemplu impozitul ce i-a venit în acest an la cabinetul de psihologie al soţiei sale, Andreea Vuşcan. “Anul trecut, pentru 47 mp, impozitul era de 112 lei. Anul acesta este 2.342 lei. S-a mărit de 20 de ori. Nu e un mod normal de a trăi”, reclamă Vuşcan, care crede că doar din motive electorale a scăzut administraţia Bolojan cota de impozitare de la 1% la 0,6% pentru spaţiile cu destinaţie nerezidenţială ce aparţin persoanelor fizice, în caz că au evaluarea făcută de expert.

Vuşcan îi atenţionează pe orădeni că, în final, creşterea taxelor şi impozitelor aplicată celor cu activităţi economice afectează pe toată lumea. Aceasta pentru că, vrând-nevrând, serviciile din Oradea vor deveni tot mai scumpe, din cauza taxelor locale care cresc, susţine candidatul MP la Consiliul Local. “O taxă crescută înseamnă o oportunitate scăzută – bani mai puţini pentru salarii. Dacă în primă fază înseamnă bani la buget, în a doua fază înseamnă că Primăria îşi aduce aportul în a face economia locală deficitară”, spune Vuşcan. Acesta îi consideră ipocriţi pe pesediştii orădeni. Afaceristul se referă la recentele demersuri ale PSD din Consiliul Local, prin care pesediştii au cerut, fără succes, scăderea cotei de la 0,6% la 0,3%. De ce ipocriţi? Deoarece fostul Guvern Ponta a promovat actualul Cod Fiscal, ce schimbă paradigma de impozitare a spaţiilor ce se încasează de primării. “Avem şi un PNL care vrea să ne jecmănească de bani, să-i risipească pe investiţii multe şi extrem de inutile”, clamează Vuşcan, care crede că Oradea are nevoie cu adevărat de ideile sale. Adică taxe şi impozite aproape inexistente şi încurajarea concurenţei.

Traian Băsescu se bazează pe Horea Vuşcan, pentru un scor bun al MP, în Oradea
Traian Băsescu se bazează pe Horea Vuşcan, pentru un scor bun al MP, în Oradea

Candidat? Da, nu şi, totuşi, DA!

Vuşcan a fost prezentat iniţial drept candidat al Mişcării Populare pentru fotoliul de primar al Oradiei, dar ulterior s-a retras din cursă, la sugestia partidului. Traian Băsescu nu a dorit ca pata lui Vuşcan din trecut – accidentul din 2001, soldat cu trei morţi – să afecteze partidul şi pe fostul preşedinte în mod personal, în rezultatele de la locale. Astfel, Vuşcan s-a retras din cursa pentru funcţia de primar, dar a rămas candidat la Consiliul Local…

În ciuda controverselor privind persoana sa, Horea Vuşcan se arată convins că va reuşi să intre în Consiliul Local pentru a-i face opoziţie primarului Ilie Bolojan. Vuşcan crede că va reuşi să obţină 10%, după ce precedentele candidaturi l-au plasat mult sub 5%…

Citeşte şi: 

Cavalerii Templieri şi Szent Laszlo, la un loc în Cetatea Oradea!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *