Pasajul de la Metro va fi inaugurat săptămâna viitoare

Pasajul de peste calea ferată va scoate Centura în afara oraşului, pe direcţia Cluj
Pasajul de peste calea ferată va scoate Centura în afara oraşului, pe direcţia Cluj

În aceste zile se face trecerea de pe vechile conducte de apă pe noile conducte, situate sub pasaj. De fapt, lucrările la aceste conducte au întârziat inaugurarea pasajului.

Săptămâna viitoare, cel mai probabil marţi, urmează să fie inaugurat pasajul rutier de peste calea ferată, din zona CET II – Metro. Aceasta dacă nu apar alte situaţii neprevăzute, informează prefectul Claudiu Pop, cel care precizează că firma constructoare va fi penalizată pentru zilele de întârziere, ce curg din 29 ianuarie 2016. Contractul este încheiat cu societatea ARL Cluj Napoca, preluată de către compania austriacă Strabag, iar valoarea investiţiei Guvernului se ridică la 14,5 milioane de lei, fără TVA.

Pasajul fusese finalizat în toamna anului trecut, dar nu a putut fi inaugurat din cauza lucrărilor la conductele de apă situate chiar sub construcţia rutieră.
Pasajul scoate Şoseaua de Centură direct la ieşirea din oraş în direcţia Cluj-Napoca. O dată inaugurat pasajul, Calea Clujului va fi eliberată de traficul greu şi se vor evita ambuteiajele din zona trecerii la nivel cu calea ferată. Nu este de mirare că bariera CFR a generat şanuţuri adânci pe şosea, în dreptul centrului Metro Cash&Carry. Noul tronson este în lungime totală de 1,8 kilometri, din care pasajul efectiv are o lungime de 75 de metri.

Taie apa în Oradea şi patru comune din cauza lucrărilor

O bună parte din orădeni și locuitorii altor cinci localități rămân fără apă potabilă, de miercuri dimineaţă, de la ora 8, până joi, la ora 8, din cauza lucrărilor de la pasajul suprateran din zona Metro. Lucrările presupun trecerea de pe vechile conducte de apă, ce vor fi betonate, pe noile conducte (DN 500 şi DN 600). „Această oprire a furnizării serviciului de alimentare cu apă se datorează lucrărilor de finalizare a pasajului de cale ferată suprateran din zona Metro, investiţie ce impune devierea magistralei de alimentare cu apă DN 500 mm din acest perimetru”, a transmis Compania de Apă Oradea. Sunt afectați locuitorii din Oradea – Calea Clujului (între str. Tileagdului şi localitatea Oşorhei, cu toate străzile adiacente acesteia), Ogorului, Apateului, zona de case din Cartier Nufărul delimitată de străzile Ciheiului – Nufărului – Ogorului, Cartier Tineretului, Cartier Grigorescu, zona cuprinsă între drumul de centură Oradea – Sînmartin cu toate străzile adiacente acesteia, precum şi cei din localităţile Sînmartin, Hidişel, Drăgeşti şi Ceica.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *