Foncea forjeaza la greu pentru decapitarea CAS Bihor

Multifunctionalul Dacian Foncea, cu interese in sistemul sanitar public si privat, are aerul unui justitiar...
Multifunctionalul Dacian Foncea, cu interese in sistemul sanitar public si privat, are aerul unui justitiar…

Consiliul Judeţean Bihor se implică în scandalul dintre Dacian Foncea şi Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CAS) Bihor. Consilierii judeţeni cer demisia şefei interimare de la CAS Bihor, în timp ce preşedintele Cornel Popa se adresează şefului CNAS din Capitală. Demersuri instrumentate de Dacian Foncea.

 

Consilier judeţean PNL, preşedinte al Comisiei pentru Sănătate din CJ Bihor, dar şi manager al unei clinici private din Oradea, în prealabil, Foncea le făcuse plângere penală la DIICOT fostului preşedinte – director general al CAS Bihor, dr. Ionuţ Gheorghe, precum şi preşedintelui – director general actual interimar Luciana Dorca, la pachet cu directorul de relaţii contractuale, dr. Mirela Laza. Cei trei sunt acuzaţi de Foncea că au fraudat bugetul asigurărilor de sănătate, folosindu-l ca pe “instrument de deturnare a fondurilor publice spre anumite unităţi medicale spitaliceşti prioritizate în contractare”.

Printre altele, interimarei de la CAS Bihor, Luciana Dorca, i se impută faptul că a obţinut doar 31,25 de puncte din 100 posibile, la concursul pentru ocuparea postului!

La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean, Cornel Popa, trimite o adresă către preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), prin care îi cere acestuia să aibă în vedere cele acuzate de Foncea.

Citeşte articolul integral semnat de Călin Corpaş, pe Bihon.ro.

Citeşte şi:

SOS! Apele Crisuri poluate din plin cu flacoane

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *