Dl. Dacian Cioloş, premierul cu deficit de mamă

Dacian Cioloş
Dacian Cioloş

Nu mi-e uşor s-o scriu, dar dl. Dacian Cioloş începe să mă dezamăgească. Nu cred că rolul unui premier este doar acela de a ne da în cap cu deficitul bugetar, explicându-ne, astfel, de ce nu avem voie să trăim. De ce sunt atât de drastic? Simplu. Deoarece este criminal ca tu, premier al unei ţări, să iei la rost Parlamentul pentru că încurajează natalitatea. Cu populismul de rigoare sau nu. 

 

Dl. premier Cioloş cere Parlamentului să indice sursele bugetare din care se va susţine revenirea la normalitate în privinţa indemnizaţiei pentru mame: adică eliminarea plafoanelor şi revenirea la 85% din salariul încasat de mamă pe ultimele 12 luni, precum şi revenirea la perioada de 2 ani, după ce actuala lege restrângea perioada la un singur an – măsuri “de criză” ale Guvernului Boc. Bine, dle. Cioloş. Spui că Parlamentul trebuie să îţi arate sursa, ca nu cumva să te duci tu în deficit mai mare de 3% şi să-ţi periclitezi, astfel, cariera europeană. Ştim că “tartorii” UE – FMI – Banca Mondială a impus acest deficit din cauza unor ţări precum Grecia, Portugalia sau Italia. Aşadar, România este pedepsită după ce alţii s-au lăfăit, aruncând cu bani în toate direcţiile. Românilor, proştilor de români, li se cere permanent curele strânse, chit că băncile puşcă doldora de bani, iar multinaţionalele occidentale la fel. Ce să înţeleg eu? Că suntem buni doar ca piaţă de desfacere şi angajaţi pe salarii mici? Că nu contează echilibrul demografic? Că dl. Cioloş a ajuns premier doar să facă pe placul celor din afară şi să arate cu degetul spre Parlament, indiferent de situaţie? Că pe el nu-i interesează dacă pe viitor va trebui să aducem forţă de muncă de import de sorgine islamică? Sau că, în ritmul ăsta, peste vreo douăzeci de ani România se va scrie cu doi “R” – “Rromânia” – iar pe stema ţării va apărea semiluna? Probabil că nu-l interesează.

Se pare că dl. Cioloş nu a reuşit încă să dezbrace sacoul de funcţionar european şi să îl îmbrace cu adevărat pe cel al premierului român care nu poartă ochelari de cal. Văd că deocamdată îl interesează doar să aplice în România politica merkeliană, o politică ce aduce dezvoltare economică cu frâna de mână trasă. De altfel, cui i-ar folosi o Românie prosperă şi cu adevărat independentă?

Eu ştiu că premierul României este şeful Executivului, că acesta se supune legilor, inclusiv a legilor adoptate de Parlament şi că rolul său de şef al Guvernului este să găsească soluţii. Da, România trebuie să investească în viitorul său. România trebuie să încurajeze natalitatea. Această măsură nu este una populistă. Este una necesară. România are mult mai multă nevoie de mame, decât are să-i facă pe plac Angelei Merkel, sirena ce lansează triluri seducătoare spre cohortele de imigranţi ce abia aşteaptă să invadeze Europa.

Nu cred că România se va scufunda economic pentru că adoptă măsuri pentru încurajarea natalităţii. Dimpotrivă, se va salva social. Se va salva ca naţie. Parlamentul votează legi, iar Guvernul trebuie să le aplice.

Dle. Cioloş, atenţie, Guvernul României nu este Comisia Europeană. Aveţi datoria de a avea grijă de mamele noastre. Sunt convins că şi dvs. aveţi una. Şi nu poartă burka.

Citeşte şi:

Europenii sunt tot mai putini. Deci, puneti mana pe Coran!

In ce consta masurile pentru incurajarea natalitatii – indemnizatia pentru mame

EU dau viaţă cuvintelor, dar TU le dai Putere. Dacă apreciezi conţinutul acestui site şi vrei să susţii demersul meu jurnalistic, o poţi face simplu şi rapid. Donează pentru CalinCorpas.ro, prin PayPal sau card bancar, dând click mai jos. Îţi mulţumesc.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *