CONCERT – JazzyBIT îşi lansează albumul Horizon la Oradea

JazzyBIT - Horizon
JazzyBIT – Horizon

Trupa îşi lansează al doilea album vineri, la Filarmonică. „Ne bucurăm de libertatea pe care ne-o oferă jazz-ul”, afirmă orădeanul Teodor Pop.

 

ORADEA. Formaţia JazzyBIT îşi lansează albumul „Horizon” la Filarmonica de Stat din Oradea, vineri, 11 martie, începând cu ora 20. Este a doua apariţie discografică a trupei, după „Touch The Sky” (2014). Concertul va include piese de pe ambele albume JazzyBIT.

JazzyBIT - Moldoveanu, Szabo, Pop
JazzyBIT – Moldoveanu, Szabo, Pop

Trupa JazzyBIT este formată din trei tineri muzicieni. Teodor Pop (pian, orgă electronică) este orădean, fiind un gojdist absolvent al Şcolii de Arte „Francisc Hubic” din Oradea. După ce obţine o certificare în muzica jazz, Pop (31 de ani) se mută la Timişoara, în 2002, unde se implică în mai multe proiecte muzicale din zona jazz-blues. La Timişoara, Teodor Pop l-a întâlnit pe Mihai Moldoveanu (29 de ani), basistul trio-ului JazzyBIT. În 2004, Teodor Pop a câştigat „Best Pianist Award” la concursul muzical „Iuliu Merca” din Cluj Napoca.
La tobe este sighişoreanul mutat la Cluj, pe numele lui Csongor-Zsolt Szabo (24 de ani), premiat în mai multe concursuri naţionale şi internaţionale.

Liberi pe acorduri jazz

Teodor Pop
Teodor Pop

„Credem că este foarte important să fii sincer pe scenă și încercăm să redăm asta prin compozițiile noastre. Ne bucurăm împreună de libertatea pe care ne-o oferă jazz-ul, mai precis loud-jazz-ul, acesta fiind stilul în care ne regăsim cel mai bine”, ne declară Teodor Pop.
Turneul de promovare al albumului are treisprezece date în calendar, primele concerte fiind susţinute deja, la începutul acestei luni, la Timişoara, Cluj-Napoca şi Sighişoara. Urmează Szeged (Hu), Oradea, Sibiu, Debreţin (Hu), Satu Mare, Baia Mare, Bistriţa, Sf. Gheorghe, Braşov şi Bucureşti.

Un CD cu grafică specială

Preţul biletului este 20 de lei, iar CD-ul costă 40 de lei. Teodor Pop asigură, însă, că CD-ul e special. „Nu e doar un simplu CD. Noi credem că oferă o experiență complexă. CD-ul conține un booklet care are o grafică unică pentru fiecare piesă în parte. Recomandăm ascultătorului ca atunci când va trece prin piese să o facă cu booklet-ul în fața ochilor. Ca design, dl Marius Giura, directorul Festivalului de Jazz de la Gărâna, a declarat că este unul dintre cele mai frumoase CD-uri pe care le-a văzut în România. Noi credem mult în acest album”, ne îmbie muzicianul orădean să descoperim arta muzicală din „Horizon”.

Albumul “Horizon” poate fi ascultat şi online, aici.

Citeşte şi:

Julio Iglesias ne-a îmbrăţişat scurt, dar pasional

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *