ALDE vs. PNL: Majorităţi şi strategii ce tulbură politica de Bihor

ALDE Bihor / Traian Bodea şi Dorin Corcheş
ALDE Bihor / Traian Bodea şi Dorin Corcheş

ALDE: „Disperarea domnului Bolojan nu este una întâmplătoare”. Concurent pentru PNL, ALDE marşează pe uzura la conducere a echipei lui Bolojan, cel care ţinteşte majorităţi clare în iunie. 

 

”Vom obţine un procent mult mai bun decât se aşteaptă ei. Vom fi unul dintre partidele care vor putea decide în Consiliul Judeţean cine va fi preşedintele CJ”. Declaraţia îi aparţine încrezătorului preşedinte al ALDE Bihor, Traian Bodea. Acesta afirmă că nu înţelege cum, după opt ani de guvernare locală PNL, Bolojan le cere bihorenilor să voteze majorităţi clare PNL în alegerile locale din iunie, care să dea judeţului „o direcţie clară”.

Cei opt ani ”incriminați”

„Le-a trebuit opt ani ca să îşi dea seama că judeţul Bihor are nevoie de o direcţie? Nu ne dezvoltăm, suntem pe ultimele locuri la salarii, nu avem nimic, dar ei vin să spună că vor un al treilea mandat. Ei fac experimente pe CJ Bihor. Vedem un amatorism execrabil. Au opt ani de conducere şi mi s-ar părea corect să ne prezinte un raport cu realizările pe care le-au avut în cele două mandate. Dacă vii şi spui că ai nevoie de o majoritate ultracovârşitoare, voalat recunoşti că nu ai făcut nimic sau că ai avut mantate slabe. Mi s-ar părea normal să îţi ceri scuze, să vii cu un raport şi să spui apoi ce vrei să faci într-un al treilea mandat”, afirmă Bodea, cel care nu pricepe de ce crede Bolojan că doar echipa sa e capabilă şi de ce vrea secretarul general al PNL să conducă singur. „Credem că putem oferi bihorenilor o variantă mult mai bună decât ei, PNL şi PSD. Ei u fost împreună la guvernarea locală”, afirmă Bodea. Primarul Ilie Bolojan afirma joia trecută că pune la cale o strategie de dezvoltare pentru judeţul Bihor, împreună cu Mircea Mălan, care să ţină cont de nevoile bihorenilor din fiecare zonă a judeţului. „Din câte ştiu eu, judeţul Bihor are deja o strategie de dezvoltare, pe care a plătit-o cu bani buni. Îşi asumă cineva că acea strategie nu este bună?”, reacţionează şeful ALDE.

Ilie Bolojan şi Cornel Popa
Ilie Bolojan şi Cornel Popa

Problema termificării – subiect politic

Co-preşedintele ALDE Oradea, Dorin Corcheş, susţine că, în materie de termoficare, „scuzele nu ţin locul confortului termic al orădenilor. Când se prezenta viitorul pompos al termoficării, o prezentau primarul şi viceprimarul, iar acum văd că alţii dau explicaţii”. Corcheş crede că problemele vor continua şi în iernile viitoare şi întreabă ce-ar zice administraţia locală dacă, în loc de achitarea facturilor la termoficare, orădenii şi-ar cere scuze… şi atât!
Recent, Bolojan explica faptul că „CET ar fi funcţionat în fiecare iarnă tot mai prost, până când ar fi intrat în colaps”. Potrivit primarului, problemele din această iarnă „arată încă o dată justeţea acestui proiect, pentru că altfel, în anii următori totul s-ar fi prăbuşit”. Referindu-se la proiectul de reabilitare a reţelei de termoficare şi a noii centrale CET pe gaz, Bolojan consideră că acesta „îşi va dovedi viabilitatea după aceste alegeri”. Pe viitor, primarul promite că pe magistrale se va lucra „în principal vara şi nu vor mai fi aceste probleme. Treptat, treptat, acestea vor dispărea”. Ilie Bolojan recunoaşte, însă, că problemele „nu vor dispărea peste noapte”.

ALDE, grijuliul Popa şi „azilul politic”

Liderii ALDE Bihor afirmă că sunt aleşi locali ce vin spre ALDE în special dinspre PNL, dar şi dinspre PSD. „În PNL Bihor sunt tensiuni în a coagula acest partid”, explică Corcheş, provenit din fostul PDL. Cât despre Cornel Popa, şeful ALDE Bihor, Traian Bodea nu înţelege de ce acesta nu a dezminţit imediat zvonurile privind posibila sa trecere la ALDE, având în vedere că, potrivit lui, nu ALDE Bihor a propagat aceste zvonuri. „Noi nu suntem azil politic. Sunt foarte mulţi din alte partide care vin să candideze la noi, dar asta nu înseamnă că vrem să ne facem imagine pe seama unor persoane care apun în politica bihoreană”, declară Bodea.
Referindu-se la zvonurile care îl dădeau trecut la ALDE, în urmă cu câteva zile, Popa le mulţumea „tuturor celor care îmi poartă de grijă”, dar arăta că „cel mai bine îmi port singur de grijă”. Cornel Popa transmitea faptul că nu a edificat filiala PNL Bihor ca să plece acum în alte părţi, doar pentru că nu mai candidează la CJ Bihor. „Dintr-un aproape nimic, am făcut acest PNL Bihor pe care îl vedeţi astăzi. Îmi respect munca de-o viaţă, dar şi a colegilor mei”.

Citește și: 

Boală cronică rușinoasă: PNL a început să racoleze primari de la PSD!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *