Agresivul Meze sare la gatul “baronului” Ghilea

Daniel Meze
Daniel Meze

Preşedintele numit al Mişcării Populare Bihor, Daniel Meze, se foloseşte de interviul oferit de Gavrilă Ghilea pentru Jurnal Bihorean, Bihon.ro şi CalinCorpas.ro, pentru a-l ataca pe acesta.

 

Conştient că dacă vrei să fii băgat în seamă, trebuie să-i ataci pe cei mari şi tari din politica locală, Meze se exprimă într-un limbaj dur, perioada pre-electorală în care ne aflăm afectându-i exprimările. Daniel Meze uzează de faptul că firma acţionariată de Ghilea are lucrări în oraş, iar co-preşedintele PNL Bihor apără politica fiscală a Primăriei Oradea, considerată de opozanţi ca fiind prea agresivă faţă de contribuabil. Aparent, Meze face abstracţie de faptul că societatea Construcţii Bihor SA este o companie mare, fiind urmaşa trustului judeţean de contrucţii din perioada comunistă, cea care construia cam tot ce avem blocuri prin judeţul Bihor.

De asemenea, Meze face o alăturare voită între Ghilea şi patronul altei firme constructoare – Beniamin Rus de la Selina – chit că cei doi sunt concurenţi, iar carierele lor socio-profesionale diferă într-o mare măsură.

Iată ce zice ex-jurnalistul Meze, aflat în plină campanie de atragere a unor simpatizanţi pentru filiala Bihor a partidului patronat de către Traian Băsescu:

“Am citit cu indignare interviul domnului baron al banului public, Gavrila Ghilea, copresedinte PNL Bihor care ne spune ca oradenii trebuie sa plateasca taxe si impozite mari pentru a sustine investitiile Pirmariei. Nu ii este rusine si jena domnului baron al banului public sa declare asa ceva? Adica oradenii sa plateasca cat mai multi bani ca sa-i alimenteze firma abonata la contracte cu Primaria Oradea? Cineva trebuie sa-i atraga atentia acestui domn ca a intrecut orice masura a bunului simt. Domnul Beiamin Rus a reabilitat Palatul de Justitie, unde foarte probabil va asculta proclamarea sentintei la ani grei de inchisoare in dosarul in care este judecat pentru prejudicii si spagi de sute si milioane de euro alaturi de Kiss Alexandru, presedintele UDMR Bihor. Baronul banului public Gavrila Ghilea a reabilitat sediul Politiei Bihor unde este si arestul preventiv. Sa nu fie cu ghinion… Oare cine va reabilita Penitenciarul din Oradea? Beni Rus sau Ghilea? Sau amandoi?”.

Recent, Gavrilă Ghilea afirma că activitatea sa politică nu avantajează Construcţii Bihor SA – firma în care deţine acţiuni. Pe de altă parte, senatorul consideră că această societate nici nu ar trebui discriminată negativ de Primărie, doar pentru că el este implicat politic, mai cu seamă că Ghilea nu are nicio poziţie executivă în această companie de construcţii.

Citeşte şi:

INTERVIU Ghilea: Politica nu ajuta afacerile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *