Pasztor+Huszar vs. Bolojan+Mălan. Cu care votaţi?

Pasztor Sandor si Huszar Istvan
Pasztor Sandor si Huszar Istvan

Cuplul liberal pentru Primăria Oradea şi Consiliul Judeţean este ştiut de ceva vreme. Ilie Bolojan va încerca să-şi propulseze viceprimarul, Mircea Mălan, la şefia Consiliului Judeţean, după ce l-a forţat pe Cornel Popa să renunţe la un al doilea mandat în administraţia judeţeană. Iată, însă, că acum se ştie şi tandemul UDMR: celălalt viceprimar, Huszar Istvan, va candida împotriva lui Bolojan, în timp ce Pasztor Sandor, fost secretar de stat la Mediu, va încerca să devină preşedintele Consiliului Judeţean Bihor. 

Dacă la Oradea alegerea lui Huszar era una logică, nefiind nicidecum o surpriză, dată fiind poziţia sa de viceprimar, în schimb, la Judeţ era interesant de văzut dacă UDMR va merge tot pe mâna lui Kiss sau dacă groful UDMR va abdica. Iată că, “ajutat” de DNA şi bănuit de corupţie de atâţia ani încoace, Alexandru Kiss a înţeles că vremea sa a trecut şi că, dacă ţine cu dinţii de scaun, face mai mult rău filialei UDMR Bihor. Pasztor este alegerea lui Kiss şi a UDMR Bihor, filială care l-a încredinţat vineri pe Pasztor în cvasi-unanimitate cu încrederea sa. Scurt CV al lui Pasztor: fost director plin la Administraţia Bazinală Ape Crişuri, fost secretar de stat în Ministerul Mediului, fost consilier local în Oradea, azi director tehnic la ABA Crişului. Pasztor crede că a contat şi faptul că, în 2012, din aceeaşi postură de candidat UDMR la şefia CJ Bihor, a luat un scor mai bun decât partidul (peste 60.000 de voturi, faţă de cca. 58.000 pentru lista UDMR Bihor).

Se poate spune că Pasztor l-a tras pe dreapta pe rutinatul Kiss, cel care a reuşit performanţa de a obţine pentru sine şi pentru UDMR preşedinţia Consiliului Judeţean Bihor între 2004 – 2008 şi care, şi până azi a reuşit să-şi prezerve poziţia de vicepreşedinte strategic la Consiliul Judeţean. „Şi la noi, la UDMR, este un schimb de generaţii. Astfel, sunt posibilităţi de a fi o echipă mai tânără şi mai mobilă la Consiliul Judeţean. Sper să o luăm pe o cale modernă, deoarece avem nevoie să pornim judeţul vertiginos într-o direcţie clară”, a declarat Pasztor pentru calincorpas.ro, asigurând pe toată lumea că este un om cât se poate de practic, care se arată nerăbdător să-şi suflece mâinile pentru a se pune la treabă în CJ Bihor.

Dacă Huszar şi Pasztor par un tandem echilibrat, în schimb, dincolo, la PNL, Ilie Bolojan va încerca să mobilizeze pe toată lumea – activ de partid, mediul de afaceri şi marele electorat – să îl voteze pe Mălan la Consiliul Judeţean.  „Cei ce au încredere în mine, vă rog să aveţi încredere în Mircea Mălan şi vă garantez că merită să intraţi în campanie şi pentru dânsul”, le-a cerut Bolojan activiştilor de partid, miercurea trecută, la Casa de Cultură a Sindicatelor.

[polldaddy poll=9309490]

Citeşte şi:

Ilie Bolojan. Tătucu’ nost’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *