Consilierul judeţean Florin Bogdan – emigrant UK!

Florin Bogdan & Ioan MangConsilierul judeţean PSD, Florin Bogdan, nu mai vrea să pesedizeze zona Săcueni. De fapt, nu mai vrea nimic în ţară. De ce? Fost om de afaceri prosper, omul s-a mutat în Anglia, de vreme ce afacerile din România şi Ungaria îi mergeau tot mai prost. Bogdan se prezintă, încă, la şedinţele de Consiliu Judeţean, pentru că vrea să-şi ducă mandatul până la capăt. „De şase luni sunt acolo, în Anglia. Iniţial, am plecat pentru două săptămâni, să văd cum e. Am lucrat ca şofer, iar acum tocmai mi-am înfiinţat o firmă de curierat”, afirmă cel care s-a lăsat cucerit de Anglia. Bogdan admiră mentalitatea englezească, croită pentru a încuraja antreprenoriatul, chiar dacă englezii sunt stricţi de felul lor, afirmă consilierul judeţean emigrant UK. „Am putut să aflu pe pielea mea cum se înfiinţează o firmă în Anglia, cum se deschide un cont, care este respectul pe care-l primeşti, ce oferte ţi se dau. Spre exemplu, în Anglia TVA-ul este plătit fifty-fifty între stat şi contribuabil! Alt aspect care m-a surprins a fost atitudinea băncilor. Imediat după ce am înfiinţat firma, am primit oferte de creditare de la două bănci majore (HSBC şi Barkclays – n.red.) pentru 30.000 de lire sterline. I-am refuzat politicos şi le-am transmis că poate pe viitor voi avea, totuşi, nevoie”, relatează Bogdan.

Dă Ungaria pe Anglia

În Regatul Unit, Florin Bogdan s-a stabilit la sud de Londra, în orăşelul Guilford, din ţinutul Surrey. Un orăşel englezesc tipic, ales cu grijă de Bogdan, ce s-a săturat de apucăturile unei minorităţi destul de însemnată în zona Săcueni, certată cu apa şi săpunul. Pentru a reuşi în Anglia, Bogdan şi-a lăsat în urmă inclusiv afacerile din Ungaria, unde are deschisă o firmă încă din 2006, în domeniul construcţiilor şi echipamentelor destinate fermelor.
În Bihor, Florin Bogdan s-a făcut cunoscut în lumea fotbalului prin implicarea sa financiară şi administrativă la clubul Stăruinţa Săcueni, în urmă cu câţiva ani. Apoi, consilier judeţean fiind, Bogdan s-a implicat şi la FC Bihor în 2015, cu puţin timp înainte ca clubul să intre în faliment.

Citeşte şi: 

Pentru cine bat clopotele în PSD Bihor? Dar în Oradea?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *