Haideţi să coexistăm!

CoexistOmul e lup faţă de om. Cu cât suntem mai mulţi, cu atât vedem tot mai clar cât suntem de diferiţi. Nu putem tolera violenţa şi cu atât mai puţin extermismul, în toate formele sale. Acum, dacă lumea creştină s-a mai laicizat şivremurile cruciadelor par atât de îndepărtate, nu putem accepta “cruciadele” ce îmbracă azi forma jihadului – “războiul sfânt” islamist, de factură fundamentalistă. Pentru că nu ne putem întoarce în vremurile întunecate ale Evului Mediu. Şi pentru că repercusiunile ar fi infinit mai mari, azi, decât atunci.

Aşadar, oameni buni, de pe toate meridianele, haideţi să COEXISTĂM toleranţi unii faţă de alţii. Haideţi să determinăm aceste turme fanatice, îndobitocite de câteva creiere demente, ce fiinţează prin teroare, aceşti zombie – explozibili ambulanţi, să se autoelimine.

Cum putem face asta? Este o discuţie mai complexă, ce o lăsăm pe altădată. Ar trebui acţionat în mai multe planuri. Dacă SUA, UE, Rusia, China şi Arabia Saudită împreună vor să elimine cu adevărat ISIS, Al Qaida şi orice alte organizaţii de acest tip, pot atinge obiectivul. Să vedem, însă, dacă se şi doreşte. Din război şi teroare, cei mai mulţi pierd. Sunt, însă, unii care câştigă. La propriu şi la figurat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *