MasterCard, VISA, PayPal şi American Express investesc în Bitcoin

btc visa mastercard paypal amexColoşii tranzacţiilor financiare investesc tot mai mult în Bitcoin. Aportul acestora se reflectă în preţul tot mai mare al BTC. 

După ce în 2014 aveau grijă să trimită mesaje de neîncredere şi îngrijorare cu privire la Bitcoin, iată ca gigantul american în sisteme de plăţi, MasterCard, s-a dovedit a fi un investitor în Bitcoin, în aşa numitul Barry Silbert’s Digital Currency Group (DCG). Aceasta chiar dacă în decembrie 2014, Matthew Driver, preşedinte MasterCard pentru Asia de Sud-Est afirma că moneda digitală are prea multe riscuri. Driver afirma chiar că MasterCard nu s-a acomodat “în totalitate cu idea monedelor digitale”, adăugând că această tehnologie este pe contrasens cu principiile care au stat la baza dezvoltării MasterCard.

Totuşi, iată că MasterCard a înaintat un brevet pentru introducerea unei aplicaţii prin care Bitcoin să fie incorporat într-un nou serviciu pentru plăţi online, ce urmează să fie propus clienţilor MasterCard din întreaga lume.

Şi VISA a investit în moneda digitală, contribuind la startup-ul Chain, ce aderă la principiile blockchain, pe care se bazează Bitcoin. VISA a investit deja 30 de milioane în Chain, alături de bursa Nasdaq, băncile Capital One, Citi, gigantul de telecomunicaţii Orange şi furnizorul de servicii financiare Fiserv. VISA s-a implicat în dezvoltarea unui program venit să inoveze în domeniul închirierilor de maşini, digitalizându-l în baza tranzacţilor Bitcoin. Folosindu-se de tranzacţii BTC, acest sistem ar crea o amprentă digitală pentru fiecare autovehicul din parcul auto, integrat într-un lanţ digital (blockchain), similar celui care identifică şi mijloceşte tranzacţiile Bitcoin. Spre deosebire de MasterCard, şefii VISA s-au arătat deschişi faţă de Bitcoin şi în trecut.

“Sunt întrebat adesea despre Bitcoin. Eu văd o separat moneda digitală şi tehnologia care stă la baza ei. Din perpectiva monedei, eu cred că este interesantă. În ceea ce priveşte VISA, cu aceasta ne ocupă – manageriem monede”. Declaraţia îi aparţine lui Honathan Vaux, director VISA pentru plăţi digitale şi strategii în Europa. Şi Charlie Scharf, CEO al VISA s-a exprimat pozitiv la adresa BTC: “Cu siguranţă sunt aspecte interesante la Bitcoin şi alte asemenea dezvoltări. Dar avem de-a face şi cu multe alte complexităţi”.

American Express a investit în Bitcoin prin aplicaţia “bitcoin-to-cash” Abra. AmEx Ventures managing partner Harshul Sanghi a vorbit pentru CoinDesk despre planurile companiei de a investi în blockchain: “Să vedem care monede sunt importante şi vom tranzacţiona în monedele pe care clienţii noştri le vor prefera. Pe măsură ce observăm dezvoltarea industriei monedelor digitale, am remarcat că blockchain poate juca un rol important în modelarea viitorului. Protocolul Bitcoin va deveni important”, a adăugat Sanghi.

Lider al plăţilor online, PayPal şi-a anunţat primele parteneriate în spaţiul Bitcoin în septembrie 2014. announced its first partnerships in the bitcoin space in September 2014. La acea vreme, senior directorul pentru strategii al PayPal, Scott Ellison, declara că această companie va “susţine Bitcoin gradual prin anumite măsuri, dar îşi va lua măsuri de precauţie pentru a vedea cum se dezvoltă domeniul”. Procesorii de plăţi Bitcoin BitPay, GoCoin şi Coinbase au declarat pentru CoinDesk că vor apărea parteneriate cu PayPal. În acest an, John Donahoe – CEO al PayPal la acea vreme – oferea indicii privitoare la integrarea BTC în serviciile PayPal. “Fără îndoială, moneda digitală va juca un rol important de acum înainte şi noi, la PayPal, vom integra moneda digitală în portofelul nostru”.

Evoluţiile recente au dus la o nouă creştere a preţului Bitcoin, în acest moment BTC având preţul cel mai ridicat din 2015. BTCXchange este platforma românească dedicată Bitcoin, cu conversie în lei.

BTCXchange

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *