Julio Iglesias ne-a îmbrăţişat scurt, dar pasional

Publicul s-a lăsat vrăjit de muzica lui Julio Iglesias Foto JB EPA

În ciuda vârstei, uriaşul Julio a dovedit încă o dată că este întruchiparea pasiunii, atitudinea sa faţă de viaţă învigorând generaţiile din sală.Încă poate. Încă vibrează. Încă-ţi face pielea găină. Marele Julio a umplut până la refuz noua Polivalentă din Cluj, pe teren şi în tribune, vineri seara. Şi a meritat. Chiar dacă ne-a mărturisit că a trebuit să facă injecţii pentru a intra pe scenă, pentru unele probleme serioase la spate – un mesaj subtil pentru cei care credeau că amânarea concertului de la Bucureşti este cauzată de prostia bufonului Gâdea. L-a adus şi pe fiul său, Julio Jr, care le-a încântat pe cele mai tinere spectatoare, dacă nu prin cântec, măcar prin prezenţa sa. Juniorul, de meserie fotomodel şi cântăreţ, arată la 42 de ani ca un om cu zece ani mai tânăr. Iar seniorul ajuns la 71 de ani se ţine tare, semn că pentru ADN-ul Iglesias timpul curge mai încet. 

De cum a ajuns pe scenă, Julio Iglesias ne-a încredinţat că într-o carieră de 47 de ani a cântat şi continuă să cânte bunicilor, părinţilor şi copiilor noştri. Omul ştia bine despre ce vorbeşte, deoarece sala era un amestec unic de toate vârstele şi culorile. A mărturisit publicului românesc că ne iubeşte ţara şi a ţinut să sublinieze acest lucru, arătând că România este prima ţară în care a cântat, în afara Spaniei. Se întâmpla în 1969, la Cerbul de Aur.
Me olvide de vivir. Manuela. La carretera. Abrazame. Hey. Me va – sunt câteva dintre hit-urile lui Iglesias, pe care acesta le-a cântat la Cluj, în maniera sa inconfundabilă. Cu „Caruso”, Julio o onorat memoria uriaşului Luciano Pavarotti, cel care, cu un an şi jumătate înainte să moară, îi lăsa lui Iglesias un bilet, pe care scria – „Ne vedem în Rai” – episod povestit de inegalabilul Julio publicului românesc. Dar Julio nu se grăbeşte să ajungă în Rai. Iubeşte prea mult viaţa aici, pe pământ, cu tot ce are ea.
Că Iglesias este şi fan Elvis, o dovedesc piesele „Always On My Mind” şi „I Can’t Stop Loving You”, intrepretate pe scena din Cluj, asezonate cu „Careless Whisper” – piesa lui George Michael pe care a interpretat-o cu vădită plăcere.

Sărut pasional pe scenă!
Vocea uriaşului Julio nu-şi trădează vârsta. Inflexiunile vocale, sensibilitatea ieşită din comun, pe care reuşeşte s-o transmită prin fiecare gest şi sunet pe care-l scoate, completată cu privirea şi atitudinea ştrengărească de pe alocuri arată dimensiunea unui artist uriaş, întruchipare a „latino lover”-ului şi acum, ajuns la senectute. Julio ţine în continuare foarte mult la imaginea sa de bărbat fatal care iubeşte din plin viaţa, etern dedicat Dragostei. Nu e ezitat s-o sărute pasional pe scenă (!) pe dansatoarea de tango, perechea şi soţia (sau nu?) dansatorului Fernando. Nu a pregetat să-şi dedice fiul, pe Julio Jr., tuturor femeilor pe care le-a iubit vreodată, în duetul în care l-a provocat pe fotomodelul-cântăreţ Julio Jr, pentru „To All The Girls I’ve Loved Before”. Nu înainte de a-l încredinţa pe acesta că a avut un număr îmbelşugat de femei în viaţă…
Întâlnirea cu marele Julio s-a terminat oarecum pe neaşteptate, după puţin peste-o oră, imediat după duetul cu fiul său. Nu înainte, însă, de a-şi asigura publicul de toată dragoastea sa. „I love you”, „I love you”, „I love you”, „I love you” – ne-a asigurat în mod repetat cel mai vândut artist latino din toate timpurile, după care a părăsit scena, fără să se mai întoarcă. Publicul a început să aplaude ritmat, sperând degeaba la un bis, în timp ce corul fetelor lui Julio fredonau „Me va” – celebra piesă în care Julio îşi afirmă pofta de viaţă, în toate formele, culorile şi tonalităţile ei. Cum nu şi-a luat adio de la publicul românesc din această parte a ţării, putem concluziona că, dacă eternul Julio va muri vreodată, va muri pe aceeaşi scenă care l-a eternizat.

INTERVIU EXCLUSIV BIHON.RO şi Jurnal Bihorean – Julio Iglesias: Este imposibil sa gasesti o definitie completa a Dragostei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *