Alocaţia mărită – ajutor pentru paraziţii sociali

copil cersetor foto romania tvMarele partid cică liberal – PNL – se laudă că a dublat alocaţiile de copii în Parlament, la 84 de lei. Adică 42 de lei în plus cu fiecare lună pentru părinţii copiilor cu vârste cuprinse între 2 şi 18 ani, INDIFERENT DACĂ ACEŞTIA SUNT SAU NU ŞCOLARIZAŢI. Sunt convins că, la cum îi dor buzunarele pe toţi românii, mulţi părinţi muncitori se bucură că vor primi de la Stat ceva bani în plus, pentru a le lua una-alta copiilor. Şi pe bună dreptate.
Însă mai este un aspect la care onor parlamentarii noştri nu se gândesc. Nu se gândesc la faptul că în România există cohorte de milioane de “cetăţeni” care nu muncesc, trăind din ajutorul social. Adică pe spatele nostru, al românilor care muncesc, cocoşaţi de aceşti “păduchi” sociali.

Aceşti “cetăţeni” sunt aceiaşi cu cei care îşi trimit copiii la cerşit, la furat şi la alte nenorociri. Aceşti “cetăţeni” mai au şi obiceiul de a-şi face copii în neştire – unii nepregetând să-şi vândă odrasele traficanţilor de carne vie! Sunt aceiaşi “cetăţeni” certaţi cu săpunul şi cu orice urmă de civilizaţie. Da, ştiţi şi voi, aceiaşi categorie de “cetăţeni” uită, deseori, să-şi trimită copiii la şcoală, astfel încât aceşti copii ajung nişte handicapaţi sociali, fără şanse reale la un trai decent. Cum, în România, alocaţia se acordă tuturor copiilor, tragem lesne concluzia că mărirea alocaţiilor pentru copii îi va încuraja pe aceşti “cetăţeni” să-şi facă prunci câţi mai mulţi, doar au de câştigat de pe urma lor, fără nicio obligaţie. Iată, deci, cum cei mai mari profitori (nu beneficiari) ai măririi alocaţiei de stat pentru copii vor fi tocmai aceşti paraziţi!

Urmare a acestei măsuri, altfel una de bun simţ într-o ţară care nu trebuie să ţină în spate asemenea cohorte de paraziţi sociali, îi aştept pe distinşii noştri parlamentari, fie ei PNL, PSD, UDMR, UNPR şamd. să legifereze şi alte măsuri, precum:
– revizuirea sistemului de ajutoare sociale, astfel încât cei apţi de muncă, dar care refuză munca, în mod repetat, să-şi piardă dreptul la ajutor social;
– acordarea alocaţiei de stat pentru copii să fie condiţionată de frecventarea unei forme de învăţământ obligatorii, iar pentru copiii de peste 14 ani, dacă aceştia nu fac şcoală (liceu, profesională), alocaţia să fie mult diminuată.
Cred că se găsesc soluţii. Este nevoie doar de voinţă politică şi o gândire menită să ajute cu adevărat societatea, nu să încurajeze nemunca. A, era să uit, avem nevoie de politicieni care să nu-şi mai facă din aceşti paraziţi sociali o masă de manevră electorală cu ocazia diverselor alegeri. Că ştim şi noi cum stă treaba.

One thought on “Alocaţia mărită – ajutor pentru paraziţii sociali”

  1. Din pacate trebuie sa fiu de acord cu dl.Calin.In epoca de auri totii au avut un loc de munca asigurat!Si la vremea lor au primit pensii.Nu au incurajat pe puturosii.Singura am crescut 2 copii.Am lucrat pe cartea de munca aproape 30 de ani,pina cind cu primul tur m-au dat afara.Primul lucru ari trebui sa fie sa-i oblige si sa le dea locuri de munca.Nu ajutor social,pensii handicapate,fara sa fie bolnavi,sau pensie de boala ,si lucreaza in Germania sau are firma de croitorie dar e pensionara de boala!Si primaria ASCO, ce cauta in sistem,sa faca ancheta sociala?Boala mea ce are cu ASCO?Eu de ce nu primesc ajutor de handicap,cind sint bolnava?Nimic nu merge cum ari trebui!!Fiindca din orice banuti cei din primaria ia o parte mai mare.Si copii lor,bagati tot acolo la primaria.Mai bine ari sta aici linga piata Iosia si la intrari de supermarcheturi sa nu fim terorizati de tigani!Sa le dea locuri de munca!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *