Bolojan – timid la “Verde înrourat”, activ cu “Betel”

Ilie BolojanDe bună seamă că primarului de Oradea nu-i vine să-şi înroşească palmele când din difuzoare aude “Verde înrourat”. Chiar dacă imnul PDL este, de astă-vară începând, imnul marelui PNL. E, de fapt, consolarea pedeliştilor, care, pentru anunţata fuziune, au renunţat la numele partidului, în favoarea PNL, dar s-au ales cu imnul. Un imn care va răsuna la fiecare final de mare adunare PNL-istă. Câte ‘or mai fi şi din acelea, dacă Iohannis nu se învredniceşte să-l trimită la coşul istoriei pe Victor Ponta, peste două luni.

Azi, la Teatrul de Stat, în finalul mitingului electoral ACL, cu Iohannis pe post de vedetă, a răsunat, din nou, “Verde înrourat”. Pentru toţi pedeliştii şi… liberalii. 🙂 Dintr-o mare de susţinători ai lui Iohannis, bucuroşi să bată din palme pe “Verde înrourat”, s-a remarcat primarul Bolojan, cu ale sale aplauze ultra-timide, pe ritmurile piesei-cult pentru Blaga&Co.

“Nu e stilul meu de a mă bate pe piciore. Eu fiind soldat, trebuie să ascult”, mi-a spus, ulterior, Omul din Primărie… Başca, faptul că Ilie Bolojan a coborât pe alte scări decât Iohannis, Blaga, MRU, Popa şi Ghilea, evitând baia de mulţime cu strângeri de mână, prin care candidatul Iohannis avea să treacă. Nu de alta, dar primarul se grăbea la şedinţa de Consiliu Local, unde aleşii locali aveau să voteze într-un fel ce aduce dihonia între două grupări penticostale din capătul cartierului Nufărul, Salem şi Betel. Cum altfel, decât la îndrumarea primarului, ce se arată a fi tare grijuliu cu interesele patrimoniale ale Bisericii Penticostale Betel. Şi, dacă pentru Betel (“Casa lui Dumnezeu”) e “mumă”, interconfesionalii de la Salem (ce înseamnă “în pace, în siguranţă”) îl văd pe Bolojan, cum altfel, decât ca pe o “ciumă”… Aşadar, au un orizont prea puţin asigurator cât timp la butoanele oraşului este primarul Ilie Bolojan.

 Iohannis pune accent pe educaţie

Scandal pe drumul dintre culte

Primaria reclamata la DNA

Primaria si Betel merg pe acelasi drum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *