Kiss şi Mudura se dau hăituiţi pe axa Băsescu – Orban!?

kiss-muduraAjunşi în gura „lupului” DNA, pentru luate/dare de mită şi spălare de bani, Kiss Alexandru şi Alexandru Mudura aduc în discuţie aspectul politic. E deja un obicei împământenit ca cei ce ajung să dea cu subsemnatul la DNA să se dea hăituiţi politic. Indiferent că sunt pesedişti, penelişti, pedelişti sau, iată, udemerişti. 

În reacţia sa la anunţul DNA, cum că e oficial urmărit penal, Kiss se ţine nevinovat. Mai mult, susţine că „poate în actualul context politic era şi de aşteptat”. La fel, Mudura: „După părerea mea, este o acţiune politică”. Aşa cum era de aşteptat, cei doi se ţin sfinţişori. Aşa cum s-au ţinut şi alţii, înaintea lor. Nicio surpriză în asta. Întrebarea care se pune este următoarea: cine sugerează cei doi că le-ar purta sâmbetele politice?

Deja ştim placa pesediştilor şi a peneliştilor: că DNA e un soi de armă politică în mâna lui Băsescu, cu care şeful statului îi mitraliază pe toţi cei ce-i stau în cale. Sigur, DNA a săltat şi pedelişti, dar ştim deja că partidul lui Băsescu este Mişcarea Populară aka „Albă-ca-zăpada”, iar PDL trebuie adus la ordine, indiferent cum.

Ca să revenim la Kiss şi Mudura, aici dedicaţia politică primeşte o valenţă transfrontalieră. Kiss e udemerist. UDMR e în alianţă cu duşmanul lui Băsescu, Ponta. Tot Kiss este inamicul lui Tokes Laszlo, fostul episcop reformat ajuns acum politician FIDESZ cu acte în regulă. Cum Kiss este pe contrasens cu Tokes, Kiss este nu este nici pe placul protectorului lui Tokes – premierul maghiar Orban Viktor. De altfel, de când e premier Orban a direcţionat fonduri către Ardeal cu precădere către organizaţiile păstorite de către Tokes şi mai puţin de către udemerişti. Despre Orban, Victor Ponta declara că este  prietenul lui Băsescu. Dacă Ponta este socialist, Orban şi Băsescu fac parte din aceeaşi familie europeană – Partidul Popular European.

Acum, Mudura. Patronul de la Lotus este cunoscut ca un apropiat al PSD, dar şi al socialiştilor maghiari. În casa lui Mudura, premierii socialişti ai României şi Ungariei, Adrian Năstase şi Peter Medgyessi băteau palma pentru o autostradă care să lege Bucureştiul de Budapesta, incluzând aici Autostrada Transilvania. Aşadar, şi lui Mudura îi vine comod să se dea victima unui DNA despre care legendele urbane ale politicii spun că ar fi dirijat de către Băsescu.

Altă coincidenţă sau nu, comunicatul DNA de joi vine cu o zi înainte să se dea startul campaniei electorale. Adică azi. S-ar putea ca măcar în plan local UDMR să fie împuşcată în aripă de vestea că şeful UDMR Bihor are probleme cu legea. Iar popa Tokes se poate bucura.

Că momentul a fost sau nu ales pe sprânceană sau dincolo chiar de conotaţiile politice ce nu pot fi ignorate, mai cu seamă că vorbim despre fapte de acum 8 – 10 ani, rămân acuzaţiile DNA. Cele transmise de către DNA sugerează o cercetare penală viguroasă. De altfel, în comunicatul procurorilor se arată că „cercetările DNA au beneficiat de sprijinul SRI, BCCO Oradea şi de autorităţi judiciare din Ungaria, Germania şi Olanda”.

Că există sau nu o dedicaţie politică, faptele indicate de către procurori sunt extrem de grave. Iar dacă vor fi dovedite, vor constitui un semnal pentru alţi politicieni şi oameni de afaceri: că banul public nu e bătaia de joc a nimănui. Altfel, legea tăcerii – Omerta – va continua să condamne România la subdezvoltare.

detalii despre caz, pe bihon.ro:

Kiss şi Mudura urmăriţi de DNA

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *