„Afacerea Roșia Montană” vine la Oradea!

Mihai Gotiu dand autografeScriitorul şi jurnalistul Mihai Goţiu îşi lansează cartea „Afacerea Roșia Montană” şi la Oradea. Volumul a apărut la Editura Tact, în noiembrie 2013. Evenimentul va avea loc în prezența autorului, vineri, 11 aprilie 2014, la Hotel Continental, de la ora 17:00.

Cu ocazia lansării va avea loc și proiecția documentarului de scurt-metraj „Zidurile. Making of”, realizat de Mihai Goțiu și inspirat de proiectul „Adoptă o casă la Roșia Montană”. Mihai Goțiu va răspunde întrebărilor celor prezenți legate de proiectul minier de la Roșia Montană, dezvoltările alternative ale zonei propuse de societatea civilă, implicare civică, dar și despre problemele generale ale exploatării resurselor minerale ale României.

Afacerea Roşia Montană - coperta

Apărută la sfârșitul anului trecut, „Afacerea Roșia Montană” reprezintă rezultatul unei investigații jurnalistice de peste 11 ani, care tratează subiectul sub toate aspectele lui – apariția și dezvoltarea afacerii, conexiunile ei politice și economice pe plan național și internațional, coruperea unei părţi a presei, cu precădere cea centrală, analiza proiectului minier, nașterea și creșterea celei mai importante mișcări civice din România din ultimul sfert de secol.

Cartea a fost foarte bine primită atât de către public (primul tiraj epuizându-se în mai puțin de două luni), dar și de critica de specialitate, fiind distinsă cu Premiul Criticatac, Cartea Anului în ancheta Revistei „Cultura” și în Top Cultura 2013 realizat de „Adevărul”, și nominalizată la Premiile „Observator cultural 2014”.

Cu ocazia lansării, „Afacerea Roșia Montană” va putea fi achiziționată cu o reducere de 20%. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *