Tot ce ne-am putea imagina există deja!

Tatal CerescExtratereştrii: felul în care noi ni-i imaginăm, că e varianta Star Trek sau Războiul Stelelor, reprezintă deja o formă creată. Ei există deja în acest mod. La propriu şi la figurat. Pentru că tot ceea ce poate produce mintea omului e deja generat. E deja creat de Tatăl. Cum aşa? Doarece noi nu putem exista decât în Matricea pe care ne-a pus-o El, Creatorul, la dispoziţie. Deci nu putem gândi, concepe, exista, fiinţa dincolo de Dumnezeu. Nu mai mult. Ci doar mai puţin. Infinit mai puţin. Aşa cum Dumnezeu ne dă nouă o infinitate de posibilităţi, aşa e şi cu Universul. O infinitate de posibilităţi şi forme ale existenţei, toate generate şi toate îngăduite de Tatăl ceresc. Demonice, primitive, josnice, carnale, subtile sau Înalte, Sfinte,  cele din urmă fiind apropiate Fiinţei Lui. Dar ultimele nu ar putea exista fără primele. Ca să ştii cu adevărat ce este Binele, trebuie să vezi mai întâi ce este Răul.

Nu are rost să ne amăgim. Nimic din ce trăim, simţim, fiinţăm noi nu excede ceea ce există deja. De aceea, imaginaţia noastră, umană, oricât de generoasă şi de ingenioasă ar fi, în toate formele ei, nu e doar imaginaţie. Ea este deja o formă a creaţiei. Ea există deja într-una din dimensiunile generate de Tatăl. Şi, undeva, chiar respiră. La propriu.

2 thoughts on “Tot ce ne-am putea imagina există deja!”

  1. Everything that exists is in a manner the seed of that which will be. (Marcus Aurelius)

    Respectiv tot ce gandim si verbalizam noi ajunge sa devina, la un moment dat, “material”. Si da, cred ca exista deja la modul arhetipal, luand poate forme diferite in functie de epoci/vremuri, locuri, lumi… Intr-un fel, Dumnezeu e o “colectie” de arhetipuri :). Iar daca Dumnezeu e infinit, si noi putem ajunge in infinit (in absolut adica), prin urmare nu exista “dincolo de Dumnezeu”. Exista dincolo de noi, oamenii materiali si limitati de pe Pamant.

    Frumos!

  2. Un articol mai slab este imposibil de scris.
    Nici mai mult. Ci doar mai puţin. Infinit mai puţin.La propriu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *