Bitcoin, coduri QR și… armata SUA!

himomsendbtcVești din ce în ce mai interesante din universul Bitcoin. Dincolo de faptul că Bitcoin a trecut deja de granița 1.000 în raport cu dolarul american (1 BTC= >1.000 USD), citesc că însăși armata SUA, prin Ministerul Apărării (Department of Defense) investește în Bitcoin. Acordă granturi pentru realizarea de instrumente financiare în legătură directă cu Bitcoin, spre a putea fi folosite în condiții de siguranță totală de către soldații americani. Cum protocolul Bitcoin s-a dovedit a fi extrem de sigur, nu e de mirare că americanii gândesc progresist. Mai ales atunci când este vorba despre interesul lor geopolitic.

US Air Force Building Bitcoin Payment Gateway

Altă știre: China Telecom – cel mai mare operator de telefonie fixă din China și al treilea în telefonie mobilă – a anunțat că va da posibilitatea plăților prin Bitcoin, într-o campanie prilejuită de lansarea unui nou telefon mobil Samsung.

Chinese State Owned Telecom Accepts Bitcoin

O știre de fapt-divers. Un student american s-a ales cu donații în Bitcoin, în valoare de 20.000 de dolari, după ce a reușit să intre pe stadion, la un meci de fotbal american, cu o pancartă, fiind filmat de televiziunea ESPN. Pe pancartă scria ”HI MOM SEND BITCOIN”. Lângă semnul BTC – ฿ – apărea și un cod QR. Oricine poate face plăți în Bitcoin, folosind coduri QR. Aceste coduri QR, sunt, în fapt, adresele pe care pot fi primite sume în Bitcoin. O dată scanat codul QR cu telefonul mobil, suma în BTC va fi transferată imediat din portofelul BTC al donatorului în cel al beneficiarului. Un portofel BTC sigur poate fi creat rapid, în blockchain.info. Există mai multe aplicații ce pot fi instalate pe telefonul mobil, ce integrează portofelul BTC al utilizatorului cu facilitatea cod QR. Astfel, o dată scanat codul, sumele de bani digitali se transferă rapid, fără comision sau cu comisioane minimale, de fapt donații la îndemâna utilizatorului. Cred că, astfel, codul QR și-a găsit adevărata aplicabilitate.

Sports Fan Gets $20,000 in Donations After Waving Bitcoin Sign on ESPN

Și o știre video. Un automat care îți oferă chipsuri dacă plătești cu Bitcoin. În America, deocamdată:

[youtube]pDOcLros-w0[/youtube]

Sir Richard Branson intra in frenezia BTC!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *