Nesimţitul Crown Pub, fiul Astoriei, a luat-o-n Direcţia 5!

crown-pubCu permisiunea voastră, o postare pe un aspect uşor can-can. Cineva era nedumerit(ă) deunăzi, de ce am scris pe Facebook că, sâmbătă seara, în Crown Pub, a fost pierdere de timp şi de bani.

Cum ar putea fi altfel, când se anunţă concert Direcţia 5 la ora 22 şi începe la ora 1, doar pentru a-i tapa pe clienţi de bani? Organizatorii s-au bazat că aceștia le vor goli barul de băuturi, aşteptând să înceapă concertul. Din acest motiv a fost o atmosferă moale. De fapt, nici nu a fost atmosferă. Lumea a stat lipită de scaune, tot aşteptând să înceapă concertul. Sigur că  nimeni nu s-a obosit să anunţe când urma, de fapt, să încearcă evenimentul muzical.

Preţurile – prea mari pentru Oradea. Ştiu, o să îmi spuneţi că nu m-a obligat nimeni să merg acolo. Aşa e. Dar, comparativ cu alte baruri de sub Pasaj, aici s-a întrecut orice limită. Să pui 95 de lei preţ la cel mai ieftin vin, mai ales că e unul autohton, deja e, cred eu, prea mult. Într-o ţară ce se laudă că e viticolă, vinul este unul nejustificat de scump. Cu tot cu accizele Guvernului – o altă entitate (hiper)nesimțită.

Sunt curios cât va rezista “Crown Pub” în ritmul ăsta. Nu că i-aş dori decesul. Dimpotrivă, mai ales că a fost recondiţionat cu bun gust. Dar una-i una şi alta-i alta.

Pentru cei ce încă nu ştiu, aşa a fost rebotezat vechiul bar Astoria. Nici nu se putea dacă nu devenea “Crown Pub“. Adică “birtul Coroanei”. Că, deh, e obligatoriu să anglicizăm orice se poate în oraşul ăsta. Chiar aşa, dragi comercianţi iubitori a tot ce sună anglo-saxon, nu credeţi că şi sintagma Oradea s-a cam învechit? Ce-aţi zice de un nou botez al modernităţii pentru municipiul Oradea? Să nu mai fie nici Oradea, nici Nagyvarad, ci… “Big O.”?

Ei, cum vă place?

PS: Informație – cei care mergeți la spectacolele din Crown Pub să vă dotați cu multă răbdare când va fi vorba să vă spălați de ștampila Crown Pub, cea cu care suntem însemnați precum vitele, cei care le călcăm pragul cu aste ocazii.

Gata, că mai am puțin și le tai factură! 🙂

One thought on “Nesimţitul Crown Pub, fiul Astoriei, a luat-o-n Direcţia 5!”

  1. Stai la podega din cartier si umfla rotile daca nu ai bani de asa ceva, nu te obliga nimeni sa fi client Crown Pub 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *