Forum Bihon anti-Bolojan. Ne paşte falimentul CET Oradea pentru că…

CET OradeaForumul Bihon s-a umplut de comentarii anti-Bolojan la articolul “Un brăilean la CET Oradea“. Până la această oră 18 comentarii îl fac în fel şi chip pe primar, cel care a ales să aducă un “auslander” ca administrator special la CET-ul intrat deja în insolvenţă. În mare, resimt frica oamenilor că omul lui Bolojan va băga CET Oradea în faliment, după ce a făcut acelaşi lucru cu CET Brăila. Întrebat de JB ce s-a întâmplat la Brăila, unde sub mâna lui Necula CET-ul de acolo a intrat în faliment, B0lojan a susţinut că nu a fost vina lui Necula. Forumiştii nu par să înghită găluşca primarului.

Mai mult, joi, într-o conferinţă de presă, Adelina Coste (PDL), consilier local şi membru în Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) la CET, arăta că salariul lui Stănel Necula, aprobat de AGA (fără votul ei) este de 1.500 de euro net. Mai mult, Coste susţine că însuşi primarul Ilie Bolojan se aşteaptă ca şi CET Oradea să dea faliment:

„În timpul şedinţei AGA, chiar domnul Bolojan ne-a spus clar că în condiţiile în care Codul insolvenţei rămâne aşa, falimentul scrie pe noi!”, a relatat Adelina Coste.

Aşadar, dragi forumişti, cred că e cât se poate de limpede:

1. Bolojan a adus un om cu care să fie sigur că CET Oradea intră în faliment;

2. O dată ce Electrocentrale (CET) Oradea intră în faliment, datoriile ce vor rămâne neachitate, vor rămâne în veci pururi neplătite;

3. Electrocentrale Oradea va intra în faliment la puţin timp după ce noua centrală pe gaz de la CET va fi pusă în funcţiune;

4. Probabil (nu mă întrebaţi de ce, dar aşa spun unii 😉 ), noua centrală pe gaz va fi adusă din Italia, cu dedicaţie;

5. Noul operator de termoficare din Oradea, ce va funcţiona pe gaz, va fi o companie nou-nouţă, aflată tot în mâna Primăriei “patronată” de Ilie Bolojan;

6. Furnizorii de gaz din zonă vor fi foarte fericiţi de noul client, iar edilii noştri îşi vor freca, la rându-le, palmele (dar palmele nu vor fi neapărat goale);

7. În ecuaţia asta, singurii care ar trebui să aibă emoţii vor fi cetăţenii din Oradea, clienţi ai CET, ale căror facturi, deja foarte mari, vor exploda sau nu, în funcţie de evoluţia preţului la gaze.

8. Toate predicţiile arată că gazele naturale se vor scumpi în continuu. Deh, vechea placă cu hidrocarburile care nu sunt infinite. Nu am văzut încă predicţii care să spună că gazele se vor ieftini în anii următori.

9. Troica nefastă – FMI, Banca Mondială şi UE – ne impun liberalizarea pieţei energiei, ceea ce înseamnă că preţurile mai mici stabilite de ANRM consumatorilor casnici vor rămâne o simplă amintire în maximum 2-3 ani.

10. Strategia energetică a României arată clar că gazele reprezintă combustibilul cel mai puţin fezabil pentru dezvoltarea ţării, în condiţiile în care rezervele ne scad, iar importurile din Rusia vor creşte, implicit.

11. Oricât ar clama Guvernul Ponta acest lucru, gazele de şist nu ne vor aduce independenţa energetică, câtă vreme legislaţia românească e specifică unei ţări-colonii. La fel ca în cazul OMV-Petrom, companiile exploatatoare străine către care ANRM a concesionat perimetrele de exploatare au doar datoria de a vira o redevenţă către Statul Român. În rest, vând cui vor şi la ce preţ vor zăcământul găsit în subteranul ţării.

Un brailean la CET Oradea

Strategia Romaniei: gazul e cel mai scump

One thought on “Forum Bihon anti-Bolojan. Ne paşte falimentul CET Oradea pentru că…”

  1. Pina cind mai umpla buzunarele pe spinarea noastra?Ce face cu banii ?Doar nu mai are mult de trait.Pe cine lasa? Pe Anca Sas?Nu doresc rau.Dumnezeu sa rasplateasca pentru tot ce a facut Oradenilor.Tot asa auslander este ca si celalalt!Venit de la coada vacilor.Un singur scop si interes au,sa umpla cit mai bine buzunarele!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *