Cine câştigă şi cine pierde din sacrificarea Selina?

Calin Roman - Dan Sova

În timp ce strada continuă să îi “cânte” gradul de corupţie în afacerea Roşia Montană (că da, pentru Dan Şova şi mă-sa toată treaba asta e un biznis), Dan Şova aka “Dan Ş-o va lua!” încearcă acum să facă pe incoruptibilul.

Nu că aş face pe avocatul Selinei, însă sunt convins că tot ce face acum Şova e să stea la poză. O poză care să-l înfăţişeze pe el, Neprihănitul. El, Neînţelesul. El, Apostolul Binelui Patriei în luptă cu mafia constructorilor români. Cu “regii asfaltului”. Ca şi cum am fi uitat cu toţii de Căşuneanu (PACO) şi Umbrărescu (UMB).

Cât de convenabil, nu-i aşa? Îţi alegi o victimă perfectă. O firmă nici mică, dar nici mare în peisajul greilor asfaltului din această ţară.

Pentru că Selina patronată de Beni Rus e un jucător mai degrabă zonal decât naţional pe piaţa construcţiilor. Că tot îi pomeniserăm pe “regii” Căşuneanu şi Umbrărescu, în comparaţie cu ei Rus e doar un prinţişor… Un prinţişor mereu înfometat, care sunt convins că ar da orice să se lipească de o bucată de autostradă, aşa cum pretinde ministrul “Ş-o va lua”.

Aşadar, Şova vrea să ne arate cum NU ia el şpagă. Asta după ce ne-a “convins” că nici usturoi n-a mâncat şi, deci, nici gura nu-i pute în cazul RM. Ce contează că mămica Ana Didulescu-Şova era avocata RMGC până în decembrie 2012? Doar lumea începe, în acest caz, în ianuarie 2013. Lojic, nu?

  1. Călin Roman – ditamai director general la Selina – dar, de fapt, un biet directoraş, aşa cum e el văzut de rechinii din Bucureşti – a fost fraierul perfect. A fost momeala ideală pentru cele două năpârci veninoase, Ponta&Sova. Un scandal perfect pentru o prespălare a imaginii Guvernului şi pentru a distrage atenţia de la cele două subiecte mari şi late: Roşia Montană şi gazele de şist. La care adăugăm un alt aspect deloc neglijabil. Cu ocazia asta, Selina a cam fost scoasă de pe orbita contractelor grase care se dau în Capitală. Cine câştigă din asta? Tot PACO şi UMB!

Mai departe, indiferent dacă directorul Selina, Călin Roman, e dovedit vinovat sau nu, este posibil ca Selina să facă şi alte victime colaterale. Un asemenea scandal pune această firmă sub lumina reflectoarelor la nivel naţional. Să nu ne mirăm, atunci, de ce vor fi luate la puricat contractele acestui constructor foarte activ în Oradea, Bihor, dar şi în judeţele învecinate.

Miroase a praf de puşcă. Conflictul PSD vs. PNL ar putea să ne dea un indiciu.

PS: te pomini c-o fi fost mita prea mică? 😉

Sova denunta seful Selinei

Selina face si Parcul Industrial Eurobusiness II

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *