Licenta lui Mircea Sandu – ca un cancer al fotbalului romanesc

mircea sandu nasuSandu Mircea. Naşul. Da. Naşul, adică acel criminal care, o dată ce s-a vindecat de cancer, pare că s-a pus pe exterminarea echipelor din fotbalul românesc. Omul care conduce fotbalul romanesc din 1990 încoace (!) a introdus sistemul de licenţiere într-un fotbal sărac, care trăieşte de pe-o zi pe alta. Adică, pe lângă că suntem şchiopi, mai vine şi Sandu cu pretenţiile sale. Sistem de licenţiere care, nota bene, nu se cer în ţara campioanei mondiale şi europene – Spania. Şi nu degeaba. Pentru că în ţara lui Sandu Mircea, ai datorii, eşti out!

După ce a executat Craiova şi le-a refuzat Oradiei, Timişoarei şi Bistriţei să joace pe prima scenă a fotbalului românesc, acum trei ani, neacordandu-le licenta pentru Liga 1, iată că acum ghilotina lui Mircea Sandu şi a acolitului său Mitică Dragomir cade peste Rapid, U Cluj şi Severin. Nu pot să nu remarc faptul că pe mai-marele federaţiei (pentru că federaţia este o păpuşă în mâna sa) îl doare-n cot că prin cinismul său amputează competitivitatea din Liga 1. Mai mult, într-o ţară în care selecţionerul se plânge că n-are arie de selecţie, Naşu’ Sandu trimite jucători de valoare în Liga a 2-a! Şi campioana de acum două ediţii, Oţelul Galaţi, putea lua aceeaşi cale, dar a scăpat de ghilotină la recurs.

Alt aspect ce arată modul execrabil în care e condus fotbalul românesc: cât de moral şi în spiritul competiţiei este să anunţi aceste cluburi că le retragi licenta, urmând ca la anul să joace musai în a doua ligă, înainte ca sezonul competiţional curent să se încheie?!

Înţeleg că echipele care vor dispărea din Liga 1 nu vor putea fi înlocuite de cele din Liga a 2-a. În logica asta, ne vom pomeni că peste doi-trei ani vor juca doar 7-8 echipe în prima ligă. Am văzut deja că pe Sandu Mircea nu-l deranjează că vom fi de mirul lumii, având un campionat cu un număr impar de echipe. Precedentul a fost creat deja, în Liga a 2-a, seria B, chiar în acest sezon.

Sunt tot mai convins că sistemul de licenţiere a fost introdus de Mircea Sandu în fotbalul românesc doar pentru a avea cu ce se lăuda la UEFA. Cât de puse la punct sunt, vezi-Doamne, lucrurile în fotbalul românesc. Nu de alta, dar atunci când va pleca, finalmente, din fruntea FRF, cu siguranţă că Mircea Sandu va ţinti o poziţie sus-pusă la UEFA. Şi, cum UEFA e promotoarea acestui sistem de licenţiere (pentru cluburile ce joacă în cupele europene), Mircea Sandu va da lecţii în Europa, despre cum a adus el ordinea şi disciplina în fotbalul românesc.

Nu mai contează că prin aceste măsuri draconice se duce naibii însuşi fotbalul românesc, scăzându-i competitivitatea şi privând sute de mii de spectatori din oraşe importante ale ţării să vadă fotbal de prima ligă pe viu.

Ne mai mirăm atunci că nu avem arie de selecţie. Nici nu vom avea, atâta vreme cât oraşe precum Craiova, Timişoara sau Cluj (pentru că CFR oricum nu promovează jucători români) sunt trimise la colţ de FRF. Sau avem pretenţia ca băieţandrii din aceste oraşe să prindă drag de fotbal doar privind la televizor? Dar tot e bine, că în loc vin echipe din sectorul agricol Ilfov, precum Chiajna sau Brăneşti.

Să-ţi fie ruşine, Mircea Sandu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *