Teatru în Oradea – duminică şi luni

buletinista stageIubitorii teatrului au posibilitatea să-şi satisfacă setea atât la sfârşit, cât şi la început de săptămână. Azi, duminică, 3 februarie, de la ora 19, teatrul ArtEmotion din Stage Muzeu oferă piesa “Buletinista”, cu actorii Sebastian Lupu şi Mirela Niţă Lupu. O piesă ce invocă amintirea Epocii de Aur, dar cu un subtil mesaj ce se pliază pe realităţile vremurilor pe care le trăim.

Teatrul Regina Maria din Oradea pune în scenă luni, 4 februarie, de la ora 18, “Tiganiada”, o dramatizare realizată de Radu Macrinici, câştigător a două premii UNITER, pentru dramaturgie.

Spectacolul este dedicat împlinirii a două sute de ani de la scrierea Ţiganiadei, celebra epopee a lui Ion Budai-Deleanu. “Spectacolul

tiganiada teatrul regina mariateatrului orădean nu este doar o restituire a unui text legendar, ci şi o transpunere la timpul prezent a savuroaselor aventuri pe care ţiganii lui Ion Budai-Deleanu le trăiesc în drumul lor spre căutarea unei ţări iluzorii. Muzica, dansul şi mai ales prestaţiile actoriceşti completează acest tablou pitoresc şi fac din ŢIGANIADA unul din cele mai importante evenimente ale acestei stagiuni”, se arată în prezentarea spectacolului, de pe site-ul teatrului orădean (teatrulreginamaria.ro).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *