Guvernul poate sa faca ce vrea, crede prefectul Claudiu Pop

Claudiu PopÎntr-o emisiune televizată, difuzată luni de postul Digi 24 Oradea, prefectul Claudiu Pop a făcut o serie de declaraţii interesante şi în privinţa faptului că Guvernul a aprobat concesiuni petroliere în Bihor, fără să se consulte în prealabil cu autorităţile locale. Pop nu crede că era necesar ca Guvernul să se intereseze ce părere au localnicii şi reprezentanţii acestora despre apariţia sondelor în propria comună.

„Se întâmplă peste tot în lume, în oricare ţară. Să dau un exemplu: tot vorbeam de mult-visata autostradă. În momentul în care Guvernul a luat decizia şi există legea exproprierii, pentru un proiect de interes naţional se poate opri în decizia pe care o au doi-trei oameni? Haideţi să fim foarte serioşi. Legea exproprierii înseamnă că pentru probleme de interes naţional se pun banii în cont şi se intră cu buldozerul”, a declarat Claudiu Pop la Digi 24, făcând abstracţie de faptul că în cazul de faţă este vorba despre exploatări ce pun în pericol sănătatea oamenilor şi mediul înconjurător. „În momentul în care aceasta a fost decizia Guvernului, de aprobare a acordului petrolier de concesiune, acest lucru s-a făcut. De aceea a fost un Guvern votat de Parlament, Parlamentul votat de către popor, pentru a-ai da posibilitatea să lucreze. Păi dacă la fiecare decizie, fiecare Hotărâre de Guvern, se consultă cine vreţi dumneavoastră, nu putem face nimic”, e de părere reprezentantul Guvernului Ponta.

Interviu Claudiu Pop despre gazele de sist, la Digi 24 Oradea

Claudiu Pop poarta Montblanc

Pilat sau pilaf. Ce preferati, mr. P?

ANI l-ar lasa sarac pe Claudiu Pop

2 thoughts on “Guvernul poate sa faca ce vrea, crede prefectul Claudiu Pop”

  1. Tocmai ca se presupune ca Guvernul apara drepturile societatii ca de aceea este ales. Cu Asa atitudine, nu e de mirare ca Romania a ajuns pe butuci si Mai are Putin si e considerata lumea a patra. Guvernul este capabil sa-si vada proprile interese si uita ca exista o societate fata de care are o responsabilitate. Dar cui pasa atat timp cat alesilor nostri le e bine. Cui pasa de saracie? Exista vreun ales care atunci cand se aseaza la masa sa manance se intreaba daca altii au ce manca? Exista vreun ales care sa se gandesca la copii malnutriti si bolnavi aflati in spitale? Exista vreun ales care sa se gandeasca daca drepturile pacientilor sunt respectate sau drepturile copiilor? Exista vreun ales care sa vrea sa faca schimbari in bine pentru societatea romaneasca? Cred ca voi cei din Guvern stiti raspunsurile la aceste intrebari. Voua sa va fie bine, sa va umpleti buzunarele. Restul nu conteaza. Nu conteaza lacrimile mamelor care nu au cu ce sa hraneasca copii sau lacrimile copiilor abuzati, batuti chinuiti prin spitale, orfelinate sau pe strazi. Acesti copii sunt viitorul societatii. Nu faceti nimic pentru ei acum, atunci o sa fie mult mai grav mai tarziu. Dar din nou spun: ce conteaza ce va fi maine? Alesii nostri o duc bine.

  2. No, dar parcă mai aveam și o lege a transparenței decizionale, prin care se prevedea tocmai că autoritățile trebuie să se consulte cu cetățenii înainte de a decide ceva. Cu legea aia de ce se șterg la cur toată ziua?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *