Gazul la CET şi “înfrăţirea” Oradea – Auschwitz

auschwitz arbeit macht freiCel mai probabil, Oradea se va încălzi pe gaz de la anul. La cât de căpos e dl primar Ilie Bolojan, ar fi mare mirare să ne cruţe de “gazificare”. Dac-aş fi rău, aş putea spune că Oradea lui Bolojan va deveni un soi de poligon de încercare de tip Auschwitz 2. “Cuptoarele” vor fi valoarea facturilor, ce ar putea urca la… cer! Sau, cei mai rezistenţi se vor urca doar pe pereţi… Strategia energetică a României o arată clar: gazul e scump. Ba nu, e cel mai scump. Mult mai scump decât lignitul indigen, mai ales din cauză că o treime din necesarul naţional de gaze o luăm de la ruşi.

Primăria contraatacă, spunând că preţul mare al gazului va fi compensat prin vinderea de curent electric, făcut tot de viitoarea centrală pe gaz a CET-ului. Numai că şi curentul pretul gazelor sursa evz.roelectric făcut din gaz va fi supus unei pieţe concurenţiale, de vreme ce prin 2015 va trebui liberalizată piaţa energiei. Şi mai este o problemă: deja Transelectrica prioritizează energia verde. Aceasta are prioritate în sistemul naţional de transport, în faţa energiei produse din combustibili. Iar gazul este combustibil. Şi încă unul poluant. Chiar şi trecut pe gaz, CET Oradea va continua să polueze.

Vom arde gazul de pomana

Si trecut pe gaz, CET va polua

One thought on “Gazul la CET şi “înfrăţirea” Oradea – Auschwitz”

  1. cet 1 trece pe gaz=poluare+intretinere mai scumpa + sute de oameni fara locuri de munca+mai multe facturi neplatite,care este totusi motivul bun ca trece pe gaz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *