Tânărul şi neliniştitul senator Cristian Bodea, “gyilkos”-ul UDMR!

cristian bodeaCristian Bodea este moştenitorul scaunului senatorial deţinut de Cornel Popa până azi vară. După ce vreme de 12 ani l-a slujit pe Popa la cabinetul parlamentar, Bodea a fost propulsat de Popa&Co. direct în Senatul României. Nu s-a simţit nevoia altor funcţii intermediare. Nu tu consilier local, consilier judeţean, subprefect sau vreun post călduţ de director. Ca şi cum acestea ar fi fost redundante. În fine, poate că peneliştii ştiu mai bine cum să-şi pregătească din timp “cadrele”, pentru a nu da chix prin poziţii-cheie… Or fi având ei strategia lor. Altceva e acum pe răboj: nu bine-a ajuns senator, că Bodea şi-a găsit deja primii vrăjmaşi.

Ca un vrednic senator la Putere ce este. Sau poate că Opoziţia-l prinde mai bine şi nu ştie încă…

Acu’ o săptămână, proaspătul senator Bodea era întrebat, ca şi ceilalţi parlamentari USL de Bihor, cum văd ei guvernarea: cu sau fără UDMR? Atunci, Bodea ne dădea un răspuns uşor ironic, cu accente cinice, de om hârşit în politică. Nu părea a-l incomoda tare mult udemeriştii, pentru că, nu-i aşa?, scopul primordial al USL e să-l dea jos pe Băsescu! Ca şi cum debarcarea lui Băsescu e un scop în sine, unul care obsedează deja patologic unele frunţi useliste, făcând abstracţie că “boborul” e cam fomist. Deci, cam prost, speră unii. De-aia şi merită să i se anunţe ridicarea taxelor şi impozitelor de un alt cinic, Victor Ponta, la trei zile după alegeri…  Ce-a “debitat” atunci cinicul Cristian Bodea, găsiţi pe Bihon.ro.

Acum, Bodea s-a produs pe blog-ul propriu şi personal, într-un stil care l-a făcut (aproape) celebru. Ce scrie Cristian Bodea, n-o să comentez eu aici, prea mult. Şi cu atât mai puţin o să-l contrazic.

Altceva m-a frapat. Faptul că în loc să-şi anunţe civilizat postarea, ne-a trimis nouă, ziariştilor, o cascadă de sms-uri, în care-şi arăta iritarea că nu i-a băgat nimeni în seamă semeaţa-i postare încă din secunda doi! De unde deduc că a citi blogul lui Bodea e lectură obligatorie, dimineaţa şi seara, mai ales acum, că a devenit ditamai senatorul de Binş şi Aleşd!

Pentru puţin amuzament, vă voi reproduce primul sms primit de la Cristian Bodea, pentru a vă lămuri de tonul aproape imperativ al “imperatorului” penelist cu siglă proaspătă de senator. Aşadar, de la “bad dog” Bodea citire: “cand am zis că daca o fi musai cu ungurii om face-o, m-ati luat la palme. acum cand le-o zi de la obraz, nu va mai pasa. cand eram un simplu consilier va mirati ca iau atitudine, acum ca sunt senator nu va mai pasa ce spun. inteleg ca acum asteptati numai cuvinte frumoase si limba de lemn de la mine, altfel sunt neinteresant iar atitudinea mea, ca senator de Bihor, nu e stire? sau de acum incolo luati in seama doar comunicatele de presa, blogurile sunt prea avansate tehnologic?”.

În cele ce urmează, o să-mi permit să mă adresez senatorului la “per tu”. Sunt mai multe constatări şi întrebări. Iată-le:

Cristi, pentru că şi eu sunt printre destinatarii sms-urilor tale, îngăduie-mi să o iau şi personal. Desigur că în ceea ce mă priveşte, un blog e prea avansat tehnologic. Nu prea ştiu cu ce se mănâncă şi care-i rostul lui. Dar dincolo de mişto-urile tale de senator-bloggerist, de când faci tu dirigenţie cu noi? Te-ai molipsit de la alde Bitea? Sau te-a prins dragul de dat lecţii de când ai simţit-o şi tu, pe pielea ta, de la un alt domn diriginte, judecătorul Antik? Aşa cum şi pe şeful tău, Cornel Popa, îl lăsau nervii în urmă cu câţiva ani şi-l făcea puţoi pe colegul de breaslă Daniel Meze, numai pentru că acesta din urmă era prea incomod. Pe listă l-aş putea adăuga şi pe “fuhrer-ul” vostru, Ilie Bolojan, care în ultima conferinţă de presă din campania electorală proaspăt trecută dădea lecţii presarilor pe cine să bage şi pe cine să nu bage în seamă dintre politicienii locali. Totul pentru “o mai mare salubritate”, convenabilă USL, desigur…

Şi dacă tot l-am pomenit mai sus, măcar judele Antik mai dă şi ştiri demne de prima pagină în JB şi pe Bihon. Aşa cum le dă şi Guvernul Ponta, când ne anunţă o fiscalitate “exemplară” pentru 2013. Iar PNL, ca un partid de dreapta ce este, bag sama că nu e deloc incomodat de mărirea fiscalităţii, nici la Bucureşti şi cu atât mai puţin în Oradea super-taxatorului Bolojan.

Nici n-aş vrea să insist prea tare pe un aspect ce ţine de bun-simţ. Păi dacă n-ai fost tare-n clanţă anti-UDMR de la bun început, cum a fost Cupşa, bunăoară, nu ţi-e oleacă jenă să vii acum, a posteriori şi să dai şi tu cu paru-n UDMR, la adăpostul unei decizii luate deja de superiorii tăi de partid? Nu înţelege că le iau apărarea udemeriştilor. N-am făcut-o niciodată, iar postările mele stau mărturie, inclusiv aici. E vorba despre momentul ales şi despre cum ar trebui să se comporte un demnitar…

Încă ceva, domn sen.: nu înseamnă că dacă-ţi critic ieşirile în decor, automat te încurajez să-ţi perfecţionezi limba de lemn.

cristian bodea cornel popa

Mă aştept ca “Împreună pentru un Bihor puternic” să nu rămână un simplu slogan, lipsit de conţinut. Desigur, postările de pe blog pot fi ştiri sau nu. Dar dac-om vedea că se face drumul de Beiuş, dac-om observa că se lucrează la centurile alea ocolitoare de la Aleşd şi Beiuş şi dac-om băga de samă că răsare şi câte-un ghiocel de industrializare prin acele părţi, atunci cu siguranţă c-om face ştiri din ele, Cristi dragă.

Până atunci, poate rămânem doar din blog în blog. După caz, eventual cu năcaz. Şi “jăn”. Asta apropo de “domnişoarele” din pensionul UDMR. Că la PNL nimeni nu se simte.

Linkuiesc acum cugetările proaspătului purtător de insignă senatorială. Aşadar, iată-l pe Bad Dog sen. Bodea în “aktio”:

Domnisoarele de la pensionul UDMR

Boldog Koracsonyt, Cristi baci!

PS: Cum vă simţiţi cu Relu Fenechiu la Transporturi?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *