Florica Cherecheş, rătăcită-n ograda Pesede

florica cherechesMarţi, presa a fost chemată pentru ca mai-marii USL Bihor să se fălească în faţa noastră cu “echipa de fotbal” parlamentară cu care bihorenii i-au creditat, duminică. N-au fost chiar toţi: după ce i-a făcut parlamentari pe cei patru “heruvimi” din panourile electorale de prin oraş, Bolojan şi-a văzut de treaba lui şi a spus “pas” la festivismele de după. A plecat în Bucureşti să dea ochi cu Crin şi să “vorovească” de hoverii din RMDSZ-UDMR. La fel, Bodog o fi zis că o dată ce-a ajuns senator, nu strică să mai tragă oleacă sforile prin Ministerul Sănătăţii, cât mai hălăduieşte acolo ca secretar de stat. Până ce-a fi consemnat la Senat. “Talibana” Sonia Drăghici a absentat din motive familiale… Cu Lucica Varga n-am prea înțeles ce-a fost…

Nu vreau să vă plitisesc cu ce-au spus “catindaţii” de ieri, parlamentă-roşii de azi. Sau cum s-au răţoit ei la UDMR, cu toată botniţa pe care-a vrut să le-o pună “talibanul-şef” Popa Cornel. Le găsiţi aci: Recunoscătoare lui Bolojan sau UDMR? Nem, koszonom!

Acu’ mă voi ocupa de alte treburi, oleacă mai moi. Ca sexul slab.E vorba despre Florica Cherecheș, proaspăt deputat. Altfel, o doamnă, spun gurile bune. Am ajuns o dată cu ea la sediul Pesede Bihor de vizavi de Parcul 1 Decembrie. Și am constatat că, precum o mare USL-istă ce este, tanti Flori nu avea habar pe unde se intră în sediul falangei sociale din Usele. Intrată sub gang, împreună cu suita formată din primăristele Anca Sas și Arina Moș – ambele ajutoare de Bolojan – Florica Chereches (ce-i drept, membru PeNeLe, de facțiunea baptistă) a luat-o prin curtea interioară, altfel plină de moloz și… alte deșeuri. Nu politice, desigur.

M-am erijat într-un galant orientator al elegantelor doamne și domnișoare. Le-am arătat, așadar, CALEA DREAPTĂ, spre capetele social-democrate. Nu spun alta, decât că roșiii din Useleu’ bihorean șed la etaj. Și toate acestea, deși Florica C. este o uselistă cu accentul pe S(ocial)! Vezi aci!

Poate că tanti Cherecheș, în sinceritatea ei rătăcitoare și, pe alocuri, de-a dreptul răvășitoare, nu ne-a arătat decât ceea ce s-o întâmpla peste vreun an-doi, când Ponta s-o sătura de Crin și Crin de Ponta. Dacă n-om vedea mai întâi oarece episoade telenovelistice și în relația prea puțin democrată dintre Crin și Peneleu. Mai știi dacă n-or coborî democrația jos din pod peste Crin, talibanii din Penele, așa, pe nepusă masă?

*Galant – iată un cuvânt cu care unii și/sau unele probabil că nu s-ar grăbi să mă gratuleze după cuvintele așezate mai sus destul de nehotărât, în ciuda aparențelor și aparentelor/posibilelor derapaje. Vremea e de vină. Se știe că ”dânsa” influențează animalele, indiferent de numărul picioarelor din dotare!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *