Handbal: Bataie de joc la Trofeul Carpati de la Oradea, sub imperiul ”dictaturii” Digisport!

handbal romaniaSub pretextul că “televiziunea (Digisport) dictează”, organizatorii şi-au bătut joc de spectatorii orădeni la ediţia din acest an a Trofeului Carpaţi la handbal feminin.

Programul a fost dat peste cap la comanda Digisport, cei din Federaţia Română de Handbal (FRH) arătând un dispreţ total faţă de publicul orădean. Meciul programat sâmbătă între România A şi Ungaria nu s-a mai disputat de la ora 12, aşa cum fusese anunţat, ci de la ora 10! Mai mult, și programul meciurilor de la Oradea ce se vor juca duminică a fost bramburit!

Nici un vehicul media nu a fost în stare să dea publicităţii programul corect, şi aceasta nu pentru că jurnaliştii ar fi fost ignoranţi, ci pentru că organizatorii s-au jucat “alba-neagra” cu programul competiţiei.

Atât bihon.ro cât şi ebihoreanul.ro au anunţat meciul dintre România A şi Ungaria de la ora 12. Adevarul.ro publică un program total diferit, inversând orele pentru partidele de duminică. Conform celor de la Adevărul, duminică România A – Ungaria se joacă de la 12, iar România B – Ucraina de la ora 10.  Aceasta pentru că aşa era stabilit, iniţial. Dar desigur că şi programul de duminică s-a inversat în ultimul moment, tot la cererea Digisport.

Culmea, din programul Digisport, postat pe www.digisport.ro, aflu acum că și duminică s-a modificat schimbarea: de la 10 România B – Ucraina și de la ora 12 România A – Ungaria!

digisport logoDincolo de ce cere Digisport, care își vede de propriul său interes și program, vina principală e tot a organizatorilor, care stau în patru labe în fața ”dictatorilor” televizioniști. De altfel, Digisport merită lăudată că încearcă să transmită cât mai multe meciuri, din cât mai multe sporturi. Iar meciurile de la Oradea promovează, practic, orașul nostru.

De aceea, nu cred că trebuie acuzată doar televiziunea Digisport, ci şi acei domni care reprezintă FRH și care se prostituează, practic, pentru câțiva euro în plus! Și eterna motivație, că așa a dictat televiziunea, ține loc de cvasi-totala indiferență pentru spectator. Trofeul Carpati se joacă la Oradea, dar spectatorii orădeni nu mai contează, ci doar telespectatorii. Asta ca şi cum aceste meciuri de handbal feminin ar strânge nu ştiu ce audienţă la nivel național… Hai să fim serioşi! Plus că la ora aia, în weekend oamenii își iau micul dejun.

Apropo de micul dejun, e evident faptul că și orele matinale de desfășurare ale partidelor, în ciuda weekend-ului, sunt stabilite tot la comanda televiziunii. N-a ajuns că îi punem pe telespectatori să vină de dimineață la sală, dar a trebuit să ne batem joc de ei până la capăt, aceștia trezindu-se că au pornit de acasă cu gândul că văd un anumit meci și până la urmă văd altceva…

Nu știu de ce mai vând bilete domnii ăștia de la FRH – prin falanga lor în Bihor, numitul Mercea Pavel – din moment ce oricum spectatorii nu mai contează. Eu propun să joace meciurile cu porțile închise. Și așa le putem vedea pe fete la Digisport, nu?

Cristian GatuAvând în vedere cele prezentate mai sus, pe cine mai miră că la meciul România A – Ucraina (scor 31-22), început la ora 10 (!), sala a fost cam goală? Ăsta e viitorul pe care-l doriți handbalului românesc, domnule Gațu? Meciuri internaționale desfășurate în anonimat? Îmi aduc aminte de Trofeele Carpați la care mă ducea tata, în anii 90. Ce atmosferă era în Sala Sporturilor din Oradea!

Pe aceeaşi temă:

Trofeul Carpaţi – subordonat televiziunii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *