„Vagabondaşul de presă” şi SubPrefectul. Nici Cornel Popa nu e scutit de cugetările talentatului domn Bitea.

bitea cristian vasile se protejeaza de soare indoor sursa: blog.bitea.ro - dar acum pozele sunt parolateDezamăgit că visele-i de prea-mărire parlamentară i-au fost frânte în colocviul de conducere al liberalilor bihoreni, SubPrefectul Cristian Bitea face ce face el de obicei atunci când acumulează frustrări: scrie pe blog.

De astă dată unul dintre adresanţi sunt tocmai eu. Bitea face referire la articolul apărut luni în JB, dar şi pe bihon.ro. Deranjat, probabil, că nu-i face nimeni soclu pentru cultul personalităţii, sunt încadrat la categoria “vagabondaş de presă“, chiar dacă tot el încearcă s-o dreagă oarecum, afirmând că am “condei bun, de altfel”. Interesant, deşi n-are jenă să-mi confere asemenea epitete, nu găseşte, totuşi, puterea de a mă nominaliza.

Motivul pentru care m-am ales cu acest sublim apelativ din partea celui căruia îi place să i se zică General în administraţie? Iată-l: „Știe foarte bine că nu s-a supus numele meu votului, dar încercă să pluseze smulgând declarații de amurg însuși președintelui partidului”. Clar, nu? Ce nu scrie dl. Bitea e că îl supără de fiecare dată când se aminteşte, inclusiv în JB şi pe bihon.ro, despre trecutul său pedist, simţind musca ce poartă acuzaţii voalate de traseism prinprejurul propriei căciuli. Aspect pe care, de departe, l-a intuit şi l-a invocat apoi şi Cornel Popa, atunci când a decis să-l lase pe dinafară. Cică pentru a-l proteja.

Aş mai remarca aici şi faptul că domnul SubPrefect are o plăcere insaţiabilă de a le conferi jurnaliştilor apelative de tot soiul. Cu cât sunt mai soioase, cu atât gradul său de auto-satisfacere e mai ridicat. Cazul meu e unul dintr-o listă mai lungă…

Cornel PopaCelălalt “adrisant” e, desigur, Cornel Popa. Aici, Bitea are o altă problemă. Mai mare. Şi o frustrare şi mai consistentă. Încearcă să riposteze la declaraţiile lui Popa ce-l rănesc în amorul propriu, dar Marele Înalt Funcţionar Public Bitea Cristian Vasile nu ştie cum să reacţioneze. L-ar pişca el pe Cornel Popa, dar încă realizează că acesta îi este Şef. Bitea e mai blând cu Popa pentru că încă nu e complet virusat de boala lui Alzheimer. Dar nici departe nu e, bag sama.

Popa Cornel a fost cel care l-a readus pe Bitea Cristian Vasile de la “depoul” inspectorilor guvernamentali şi l-a uns subprefect de Bihor încă o dată. Cineva mi-a şoptit deunăzi că tot el, Popa Cornel, a fost cel care a pus o vorbă bună şi pentru mama SubPrefectului, Zoia Bitea, la Direcţia Sanitară.

De aceea, expresii îndrăzneţe, precum “vagabondaş de presă” sunt înlocuite cu altele, mult mai timide, dar care cu greu reuşesc să ascundă frustrarea SubPrefectului. Parafranzându-l pe Cornel Popa în declaraţiile sale oferite mie, Bitea scrie aşa: “Pe de altă parte, expresii gen „oportunist”, „oprobiu” (corect e “oprobriu” – n.r.) și „desființat” nu-și găsesc altă rezonanță decât pe aceea a poticnelii. Sunt păreri subiective și telegrafice pe care eu nu le judec”. Aşadar, zice nu le judecă. Totuşi, le-a găsit şi acestor declaraţii o “rezonanţă” a “poticnelii”.

Contrazicându-l pe Popa, Bitea nu găseşte că liberalii din zona Beiuş au fost frustraţi – aşa cum zicea Popa – doar pentru că n-a fost el desemnat candidat pentru Colegiul 2 Senat. Îi vede doar ca fiind “deosebit de demni și devotați lui Cornel Popa” – semn că Bitea îl vede pe Popa ca fiind şeful de trib după fluierul căruia s-au luat toţi, fără alte frustrări inutile. Aşadar, găseşte cumva îndrăzneala să-şi contrazică Binefăcătorul. Dar are şi o frază cu iz ameninţător.  Pentru nasul câinelui, de astă dată. “Totuși atunci când sunt nedreptățiți pe față (“colegii din zona Beiuş”), există posibilitatea să răspundă la rându-le cu o nedreptate”, scrie misterios «Măreţul Înalt Funcţionar Public» apolitic (sic!), pus acolo prin bunăvoinţa (?!) PNL, după ce acelaşi lucru îl făcuse şi PDL. Oare regretele pedeliştilor vor fi urmate de-ale altora?

PS: În caz că nu v-aţi prins. Că şi eu m-am prins destul de târziu. Pricep acum că sunt “vagabond” pentru că rimează cu Corp. Ce le mai debitează, dl. Bitea ăsta!

Gândirea lui Bitea, aici:

Confirmare de primire

Articolul care l-a ofticat pe SubPrefect, aici:

Nu Centrul ne votează pe noi

Dedicaţiile lui Bitea pentru Mircea Chirilă şi Găvrilă Ghilea, aici:

Ce uită Mircea Chirilă… şi alţii ca el

Pe aceeaşi temă:

Cristian Bodea – desemnat candidat. Bitea mai stă o tură.

Bitea şi apucăturile sale… online!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *