Heil Frau Merkel!

Merkel-HitlerAngela Merkel ia la unșpe metri guvernarea USL. Dur. Îi trage de urechi pe Ponta şi Antonescu ca pe nişte elevi repetenţi. Zice că s-a încălcat statul de drept. “Cancelarul consideră inacceptabil ca principiile de bază ale statului de drept să fie încălcate într-o ţară membră a Uniunii Europene”, se arată într-un comunicat al Cancelariei germane, citat de AFP. Practic, știm sigur că Angelei Merkel nu i-a plăcut că Traian Băsescu a fost suspendat. Nu știu dacă are și alte reproșuri la adresa actualei Puteri USL, dar știm sigur că-l regretă pe amicul Băsescu.

Nu discut aici dacă are sau nu are Merkel dreptate. Sunt și așa mii de analiști în țara asta. Dar îmi pun, totuși, niște întrebări. Iată-le:

De ce nu a reacționat așa de prompt Frau Merkel și atunci când Guvernul Boc conducea țara doar prin legi adoptate prin asumare de răspundere, în dispreţul total faţă de parlamentarism?

De ce s-a făcut că plouă Merkel şi atunci când aceeaşi Curte Constituţională a catalogat drept anticonstituţionale măsurile adoptate de Guvernul Boc, inclusiv tăierea pensiilor?

De ce a tăcut mâlc Angela Merkel atunci când acelaşi celebru Guvern Boc refuza să pună în aplicare deciziilor instanţelor judecătoreşti care îi repunea în drepturi pe oamenii cărora regimul Băsescu le tăiase porţia?

Aceste aspecte enunţate mai sus nu constituiau ameninţări grave la adresa statului de drept?!

Nu pot să nu remarc faptul că Frau Merkel face parte din acelaşi grup politic european ca şi Băsescu-PDL. Adică PPE.  Şi că, la urma urmei, şi această doamnă ce se vrea cea mai serioasă dintre toţi serioşii pământului, e şi ea, la rându-i, tot un politician. O fi ea nemţoaică, dar tot politician rămâne. Cu duhoarea de rigoare.

Deutscher_Bund

Atitudinea asta tupeistă a Angelei Merkel – care, alături de ţucălăii ei, a şi comparat România cu Ungaria lui Viktor Orban sau Belarus-ul lui Lukasenko – ne spune şi altceva. Ne arată că Merkel se vede un fel de şefă a Europei. Frau Merkel nu se mulţumeşte să dicteze economic Europei, dar acum dă şi lecţii de drept. Cei ce-i sunt pe plac sunt mângâiaţi candid pe spate – vezi cazul “căţelului” Băsescu – în timp ce antipaticii care nu sunt membri PPE, precum Ponta şi Antonescu, sunt speriaţi cu limbi de foc. Repet, sunt convins că ăştia doi – Ponta&Antonescu – pot fi criticaţi, că au dat deja destule motive, dar de aici şi până la atitudinea lui Merkel e cale lungă.

Practic, ce a făcut Frau Merkel a semănat cu un ultimatum. Ce-or să facă acum nemţii cu România? Or să-şi scoată din ţară investiţiile şi aşa palide? Se vor retrage Lidl şi Kaufland de pe piaţa românească? Să fim serioşi. 🙂

###

Dincolo de gestul de azi al Angelei Merkel, pe care eu îl văd ca fiind simptomatic, ce se întâmplă azi în Europa e extrem periculos. Avem o Germanie foarte puternică economic, care dictează mai nou regulile jocului. Merkel vrea o Europă doar pe gustul ei. O Europă care să i se aplece din şale şi să pună în practică ce se hotărăşte la Berlin. Germania are know-how-ul. Nemţii ştiu să producă de calitate, în toate domeniile, de la industria auto la agricultură. Şi asta i-a făcut puternici. Dar istoria relativ recentă ne arată că atunci când Germania devine tot mai puternică, ca o stranie coincidenţă celelalte puteri europene devin tot mai slabe. Vezi cazul Italiei, Spaniei, chiar al Franţei şi a Marii Britanii. Primele două războaie mondiale au început tot aşa, cum o atitudine binevoitoare a restului Europei faţă de Germania. Nemţilor li s-a dat întâietatea. Cezarului i s-a dat ce i s-a cuvenit. Dar de fiecare dată Cezarul a vrut mai mult. A vrut să fie şef absolut.

Am o vagă impresie că istoria stă să se repete. Desigur, nu va mai izbucni niciun război în viitorul apropiat. De altfel, nici primele două conflagraţii nu au izbucnit aşa uşor, dintr-un simplu foc de paie. Vreme de 10 ani s-a tot încercat îmbunarea Germaniei. Fără rost. Cred că aşa se întâmplă şi acum. Chiar dacă francezii au dat deja un semnal puternic: i-au dat un şut în fund lui Sarkozy – tare-n clanţă în interiorul Hexagonului şi doar un “căţel Merkel” în Europa. Noul president Hollande se arată mai ţîfnos. Nu pare să înghită aşa uşor bulele lui Frau Merkel.

În timp ce ea acumula putere economico-financiară, Germania cerea Europei curbe de sacrificiu. Inclusiv României conduse de obedientul Băsescu. Iată că nu s-a rezolvat nimic. Românii o simt pe pielea lor. Reducerile aplicate de Băsescu şi Boc nu ne-a adus nimic bun. Italia şi Franţa propun acum emiterea unor obligaţiuni europene, ca o soluţie pentru anihilarea datoriilor suverane a statelor vulnerabile. Germania strâmbă din nas. Lui Merkel îi convine ca aceste state din sudul Europei să-i rămână veşnic datoare.

Germania lui Merkel nu va mai declara Europei un război clasic. Dar tare mi-e că Frau Merkel a început deja războiul economic în Europa, al cărui scop e tranformarea UE într-un imperiu german pan-european. Nedeclarat formal, dar realizabil, de facto. Rusia putinistă posesoare de gaze şi de alte resurse naturale îi e Angelei Merkel aliat strategic. Poate că Merkel şi Putin au învăţat ceva din greşelile lui Hitler şi Stalin. Şi poate că-s şi mai prieteni.

Slabă şi naivă Europă, teme-te!

Heil Frau! (eu m-am apucat deja să-nvăţ germana)

http://www.calincorpas.ro/2011/10/de-la-moise-guran-la-hitler-prin-merkel-sau-cum-ue-poate-deveni-un-imperiu-german/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *