De ce votez

stampile votDa, duminică merg la referendum. Şi votez. De ce votez?

Pentru că:

– Simt că de această dată votul meu va conta cu adevărat. Sondajele arată că prezenţa la vot necesară pentru ca referendumul să fie validat e pe muchie de cuţit. Dacă referendumul va fi validat de Curtea Constituţională, se termină, în sfârşit, criza politică. Dacă vin mai puţini de jumătate la urne, tămbălăul va continua. Sunt convins că nici Băsescu, nici Ponta&Crin nu vor renunţa. Să ne ferească Cel de Sus de consecinţele unui referendum invalidat. Sper ca poporul român să aibă inteligenţa necesară şi să realizeze că doar printr-o prezenţă masivă la urne, indiferent de opţiune, poate să pună capăt calvarului politic şi devalorizării leului. Altfel, demonstrăm că suntem un popor de invalizi.

– Eu, ca cetăţean, am tot dreptul să ignor referendumul acesta, generat de Parlament. Dar tot ca cetăţean am şi obligaţia de a-i conferi legitimitate, prin prezenţa mea la urne. De aceea a cerut şi Curtea Constituţională cvorum de 50%+1, pentru ca rezultatul referendumului să reprezinte cu adevărat voinţa poporului. Deci merg la vot pentru a contribui şi eu la LEGITIMAREA rezultatului acestui vot popular.

– Mă simt insultat, ca cetăţean, atunci când mi se cere să nu mă prezint la urne doar pentru că, vezi Doamne, altfel aş legaliza o lovitură de stat. Ce lovitură de stat e aia care se petrece printr-un vot democratic, în Parlament, vot prevăzut şi statuat ca fiind constituţional tocmai de Curtea Constituţională?!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *