Tirle vs Popa – „Câinii latră…” la „omul invizibil”!

Radu Tirle Cornel Popa

Situaţie interesantă în lupta pentru Consiliul Judeţean. Candidatul PDL, Radu Tirle strigă după Cornel Popa, numindu-l „omul invizibil”. Tirle este deranjat că Popa refuză să vină cu el în dezbateri televizate. „Domnul Popa refuză dezbaterile, atât aseară (miercuri seară – n.r.), la Digi24, cât şi cu o seară înainte, la TVS”, reclamă Ţîrle, adăugând că Popa a lipsit de la dezbaterile organizate la Salonta, Beiuş, Marghita şi Valea lui Mihai. Pe candidatul PDL îl deranjează faptul că la Digi24 nu a avut loc o dezbatere reală, candidaţii nefiind în platou în acelaşi timp. „Aseară a fost interesant, original, ca la noi în Bihor”, a spus cu năduf Ţîrle, acuzându-l pe Popa că evită confruntarea. De altfel, Ţîrle şi Ionel Avrigeanu – liderul interimar al PDL Bihor, l-au numit pe senatorul Cornel Popa „omul invizibil, care nu trece prin ziduri, dar care ne priveşte de pe ziduri” – referire la multele panouri electorale ale candidatului USL din Oradea şi judeţ.

De altfel, în discursul său, Radu Tirle încearcă să arată tot mai mult legăturile dintre liderii liberali bihoreni, precum Dumitru Voloşeniuc, şi firma Selina. Ultimul exemplu: refacerea acoperişului la viitorul sediu al Muzeului, lucrare dată firmei Selina la un preţ controversat. Pe lângă cele 1,2 miliarde pe care le oferă furnizorul ţiglelor – firma Tondach din Bucureşti – pentru manopera Selinei, CJ Bihor, sub conducerea actuală a lui Voloşeniuc, oferă Selinei încă circa 1,4 miliarde de lei vechi.

Detalii, pe Bihon: Tirle ataca liberalii si Selina

Pe de altă parte, vineri, printr-un comunicat, Cornel Popa a transmis că nici nu vrea să audă de Ţîrle! Popa a venit cu discursul său, cum că bihorenii au nevoie de fapte, nu de dezbateri televizate. Fapte pe care, consideră candidatul USL, Tirle nu le are la activ.

Iată ce transmite Cornel Popa:

„Declar public că nu sunt interesat să intru în dezbateri televizate cu un personaj ce s-a remarcat doar prin scandaluri și procese. Dimpotrivă, de 12 ani, de când fac politică, interesul meu a fost mereu de a intra în dezbateri cu cetățenii, de aceea nu îmi petrec serile vorbind singur la televizor sau în conferințele de presă, ci pe străzile satelor și orașelor din Bihor, printre oameni”, se arată în comunicatul candidatului USL la Consiliul Judeţean.

„Îi atrag atenția domnului Radu Țîrle că bihorenii nu au nevoie de dezbateri televizate, ci de fapte”, mai arată senatorul Popa, care, în continuare, îi contestă realizările lui Ţîrle de la şefia CJ Bihor. „Nu a fost în stare să termine, în 4 ani de mandat, nici măcar acoperișul Muzeului „Țării Crișurilor”, pista Aeroportului Oradea, drumul Tinca-Ucuriș sau drumul de Padiș, ca să dau numai câteva exemple”, spune Popa despre Ţîrle. Iată cum se încheie comunicatul candidatului USL: „În final, să îi mai transmit frustratului domn Radu Țîrle doar un singur mesaj: «Câinii latră,… caravana USL trece mai departe».”

***

Desigur, insistenţa lui Tirle pentru dezbateri televizate cu Popa poate fi înţeleasă şi prin faptul că pretendentul PDL la un nou mandat în fruntea judeţului ar putea fi mai prost plasat în cursa electorală decât senatorul.

De cealaltă parte, Cornel Popa se ştie pe val, cu un USL aflat la Putere şi nu vede la ce l-ar putea ajuta contre televizate cu Radu Tirle. Unde mai pui că senatorul nici nu este un orator atât de înflăcărat, aşa cum este Radu Tirle.

Citeşte şi:

Popa îl atacă pe Tirle: Aeroportul n-are finanţare!

Ţîrle: Domnul Popa nu a înţeles nimic!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *